07. mar 2015.

Ujedinjenje Zvezde i Partizana

zvezdasipartizanovcBrankica Stanković je preterala kad je odbrusila novinaru Bete Ivanu Petkoviću. Novinar Bete je hteo komentar o reakcijama Crvene zvezde i Partizana na prvo emitovanje emisije „Reporter” televizije B 92, Brankica Stanković ga je odbila rekavši: „Treba da vas je sramota… Zapamtila sam vam ime”. Mnogi su u tome prepoznali upravo ono na šta se Brankica Stanković godinama žalila – odbijanje da se odgovori na pitanje, ma kakvo bilo.

Ipak i taj manjak profesionalizma koleginice Stanković ne može da sakrije daleko veći problem, a to je poziv Crvene zvezde navijačima da iskažu svoj stav prema „pokušaju rušenja kluba od TV B 92”. Svi mi vrlo dobro znamo kakav stav može da ima (ne)kontrolisana masa. Nije ništa čudno što su se u tom pozivu uprave Zvezde mnogi setili pokliča navijača Partizana od pre pet godina. „Otrovna si kao zmija, proći ćeš kao Ćuruvija”, posle čega je Brankica Stanković morala da dobije policijsku pratnju sa kojom živi i dan-danas.

Da li je uprava Zvezde na to mislila kada je pozvala da se „iskaže stav” ili je možda htela da pozove navijače da pevaju antidodolske pesme koje bi trebalo da rasteraju kišu. Zanimljivo je da je „Reporter” ujedinio Crvenu zvezdu i Partizan. Ujedinili su se u tvrdnji da emisija „tendencioznim izveštavanjem pokušava da uruši srpski fudbal”.

Svi mi vrlo dobro znamo kakav stav može da ima (ne)kontrolisana masa. Nije ništa čudno što su se u tom pozivu uprave Zvezde mnogi setili pokliča navijača Partizana od pre pet godina. „Otrovna si kao zmija, proći ćeš kao Ćuruvija”, posle čega je Brankica Stanković morala da dobije policijsku pratnju sa kojom živi i dan-danas.

Šta, kao srpski fudbal je na takvim granama da Partizan i Zvezda igraju četvrtfinale Lige šampiona, biju se međusobno ko će da dovede Mesija, a ko Ronalda, i razmišljaju da li da protiv Bajerna iz Minhena odmore najbolje igrače pred važan duel sa Čukaričkim sa Banovog brda?

Naročito je bila neozbiljna tvrdnja da je sve u stvari pokušaj da se uruše klubovi pred najavljenu privatizaciju. Eto, prodali bi se i jedni i drugi za ko zna koliko miliona evra, ali im zli B 92 kvari posao. Krivi su novinari što ukazuju na ono što se loše dešava u klubovima, a nisu krivi oni koji su doveli Zvezdu i Partizan na rub propasti. Po istoj logici bi moglo da se zameri novinarima što pišu o bilo kojoj lošoj pojavi u društvu – od raspodele karata za Dejvis kup do privatizacije svih ostalih neuspešnih preduzeća.

Dakle, najobičnija zamena teza je ujedinila dva najveća kluba. Možda bi upravama tih klubova bilo bolje da, umesto što traže iskazivanje stava prema B 92, pozovu navijače da ne prave incidente. I to ne samo sad, nego svake nedelje. Da se ne bave Brankicom Stanković i novinarima, već da pokušaju da isprave sve što je sistematski uništavano u Zvezdi i Partizanu godinama, a ne da nastavljaju neke ranije prakse.

Kad to budu uradili, možda će srpski fudbal konačno iznedriti špica koji zna da postigne gol, a na stadion će se ići da se sportski i fer navija za voljeni klub, a ne da se preti onima koji samo rade svoj posao.

  Foto: izvor[/su_highlight]

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend