23. maj 2015.

UNS: Netačna informacija u izjavi ministra Gašića „Politici“

uns logoUdruženje novinara Srbije (UNS) ističe da je netačna informacija u izjavi koju je ministar Bratislav Gašić dao listu „Politika“, od petka, 22. maja (tekst „Gašić: Orkestrirana kampanja Birna i Vremena“), da je „direktor te televizije zamenik Ljiljane Smajlović u Udruženju novinara Srbije“. U UNS-u ne postoji funkcija zamenika predsednika, u ovom slučaju Ljiljane Smajlović

Niko od rukovodstva UNS-a, a to su dva potpredsednika, predsednik Izvršnog odbora, generalni sekretar, predsednica Suda časti i predsednik Nadzornog odbora nisu direktori niti jedne televizije, pa ni televizije koja je u vlasništvu članova porodice ili samog ministra Gašića. Takođe, niko od članova Uprave, Izvršnog i Nadzornog odbora, kao i Suda časti nije direktor televizije.

Statutom UNS-a predviđeno je da u organe UNS-a ne mogu biti birani vlasnici i direktori medija koji imaju više od pet zaposlenih.

Ministar Gašić je možda mislio na Dejana Miladinovića, koji nije član UNS-a, već je kao predstavnik Lokal Pressa, asocijacije koja je uz UNS, NUNS i Asocijaciju medija osnivač Saveta za štampu, zamenik predsednika Upravnog odbora Saveta za štampu, čiji je predsednik Ljiljana Smajlović.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend