23. maj 2015.

UNS: Netačna informacija u izjavi ministra Gašića „Politici“

uns logoUdruženje novinara Srbije (UNS) ističe da je netačna informacija u izjavi koju je ministar Bratislav Gašić dao listu „Politika“, od petka, 22. maja (tekst „Gašić: Orkestrirana kampanja Birna i Vremena“), da je „direktor te televizije zamenik Ljiljane Smajlović u Udruženju novinara Srbije“. U UNS-u ne postoji funkcija zamenika predsednika, u ovom slučaju Ljiljane Smajlović

Niko od rukovodstva UNS-a, a to su dva potpredsednika, predsednik Izvršnog odbora, generalni sekretar, predsednica Suda časti i predsednik Nadzornog odbora nisu direktori niti jedne televizije, pa ni televizije koja je u vlasništvu članova porodice ili samog ministra Gašića. Takođe, niko od članova Uprave, Izvršnog i Nadzornog odbora, kao i Suda časti nije direktor televizije.

Statutom UNS-a predviđeno je da u organe UNS-a ne mogu biti birani vlasnici i direktori medija koji imaju više od pet zaposlenih.

Ministar Gašić je možda mislio na Dejana Miladinovića, koji nije član UNS-a, već je kao predstavnik Lokal Pressa, asocijacije koja je uz UNS, NUNS i Asocijaciju medija osnivač Saveta za štampu, zamenik predsednika Upravnog odbora Saveta za štampu, čiji je predsednik Ljiljana Smajlović.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend