18. avg 2014.

UNS: Obrenovački mediji i dalje bez pomoći Grada Beograda

Siniša Mali

Siniša Mali

Udruženje novinara Srbije (UNS) ponovo poziva gradonačelnika Beograda Sinišu Malog da ispuni obećanje i pomogne RTV Mag iz Obrenovca i mesečniku “Obrenovačka hronika” koji su pretrpeli velike štete u majskim poplavama. UNS podseća da je nakon najavljene prodaje 263 službena automobila koji su bili višak u voznom parku organa i službi Grada Beograda, gradonačelnik Siniša Mali obećao da će, ukoliko ostane vozila, pomoći RTV Mag i da će novac prikupljen na ovaj način biti usmeren za pomoć postradalim u poplavama.

UNS ističe da je pravovremeno, objektivno i potpuno informisanje preko potrebno građanima Obrenovca.

Na javnom nadmetanju u junu prodato je 54 vozila i tada je najavljeno da će “svi preostali automobili biti donirani ugroženima od poplava, po utvrđenoj listi prioriteta”.
UNS podseća gradonačelnika da je od tada prošlo više od dva meseca, a pomoć još uvek nije stigla.

UNS ističe da je pravovremeno, objektivno i potpuno informisanje preko potrebno građanima Obrenovca. Iako je RTV Mag uspela da ponovo pokrene emitovanje televizijskog programa, neophodna su i bar dva automobila i gorivo kako bi ova televizija mogla da građanima Obrenovca pruži neophodne informacije.

UNS i dalje očekuje da će gradonačelnik razumeti važnost pravovremenog i objektivnog informisanja i da će u najkraćem roku omogućiti da obećana pomoć stigne obrenovačkim medijima.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend