17. nov 2016.

Urednik Njujork tajmsa: Pogrešili smo u vezi s Trampom

Ovo je samo jedno od izvinjenja koje su novinari širom SAD uputili javnosti, nakon što je bilo jasno da je Tramp novi predsednik. Tramp misli da je izvinjenje zakasnilo

Izvršni urednik Njujork tajmsa Din Bake izjavio je da viđenje ove novine o mogućnosti da Donald Tramp postane predsednik SAD bilo pogrešno.

U intervjuju Tajmsu, on je rekao da ta publikacija nikako nije videla mogućnost da Tramp postane predsednik, pre svega jer nije razumela kako razmišlja većina birača.

„Naša je novinarska greška što nismo bili više na ulici među glasačima širom zemlje koji imaju različito viđenje stvari. Pogotovo ako ste novina iz Njujorka, jer nas je to podsetilo da pogled iz Njujorka nije realan“, kaže Bake.

Ovo je samo jedno od izvinjenja koje su novinari širom SAD uputili javnosti, nakon što je bilo jasno da je Tramp novi predsednik.

„Mediji su očekivali da Tramp izgubi jer nisu shvatali ko ga sve podržava i nisu osluškivali šta nam oni govore“ napisao je kolumnista Tajmsa dejvig Bruks u martu. Po njemu ovo je lekcija koja će doprineti da tačnije izveštava od događajima u zemlji.

Tramp je oštro kritikovao „Njujork tajms“ i naveo da mu taj američki list pripisuje reči koje nije izgovorio.

Njujork Tajms tvrdi da Donald Džon Tramp veruje da više zemalja treba da nabavi nuklearno oružje. Kako su nepošteni. Nikad ovo nisam rekao“, naveo je Tramp na Tviteru.
,
On je kazao da taj list gubi hiljade pratilaca zbog „veoma jadnog i netačnog izveštavanja o ‘fenomenu Trampa'“.

„Poslali su poruku svojim pratiocima sa izvinjenjem za njihovo loše izveštavanje o meni. Pitam se da li će se to promeniti – sumnjate“, naveo je Tramp.

Kako je preneo B92, „Njujork tajms“ je uoči predsedničkih izbora izrazio otvorenu podršku kandidatkinji demokrata Hilari Klinton.

„U svakoj normalnoj izbornoj godini upoređivali bismo dva kandidata. Ovo nije normalna izborna godina. Upoređivanje bi bilo prazna priča u trci gde jedna kandidat, naš izbor Hilari Klinton ima istoriju državne službe i pragmatičnih ideja, dok drugi Donald Tramp ne pokazuje ništa osim sebe ili svojih obećanja za put na mesec“, naveo je tada njujorški list u tekstu.

(Newsweek.rs/Washington Examiner/agencije)

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend