02. okt 2014.

„Utisak nedelje“ posvađao poslanike

skupstinaPočetak redovnog zasedanja i raspravu o predlozima zakona juče je u Skupštini Srbije obeležila polemika poslanika o emisiji „Utisak nedelje“. Polemika o emisiji „Utisak nedelje“ Olje Bećković, koja se donedavno prikazivala na B92, izbila je između poslanika vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Babića i opzicione Nove stranke (NS) Vladimira Pavićevića.

Poslanik Nove stranke je u raspravi o izmenama zakona o javnoj svojini i o poreskom postupku i poreskoj administraciji, pomenuo „Utisak nedelje“ i pitao zašto je premijer Aleksandar Vučić ukinuo tu emisiju koja je na programu bila 24 godine.

Pavićević je naveo da izmene zakona govore da se „uključio alarm“ zbog budžeta Srbije i pozvao potpredsednicu Vlade Kori Udovički koja je te predloge obrazlagala poslanicima, da poruči premijeru Vučiću da bi bilo dobro da dođe u Skupštinu i da govori o stanju u budžetu, kako bi mu poslanici postavili još nekoliko pitanja, među kojima i zašto je ukinuo „Utisak nedelje“.

„Vi ste, gospođo Udovički, za mene utisak nedelje“, rekao je Pavićević povodom izmena Zakona o javnoj svojini koji je, kako je ocenio, Vlada predložila da bi se „neodgovornim osobama produžili rokovi“.

Šef poslaničke grupe vladajuće SNS Zoran Babić je rekao da se Pavićevićeva ocena o „Utisku nedelje“ „graniči s bezobrazlukom“ i podsetio da je B92 privatna RTV-ustanova.

„Ukoliko neko misli da premijer može da određuje pravila u privatnoj kompaniji, to je bezobrazno u najmanju ruku, i zaslužuje osudu“, rekao je Babić i dodao da opozicija može da kritikuje „sve i svašta“, ali da mora da postoji pravno utemeljenje, a ne „utemeljenje u bezobrazluku“.

Pavićević je upitao predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković zašto nije reagovala i zaštitila dostojanstvo parlamenta od pominjanja „bezobrazluka“ – što je izgovorio poslanik SNS.

Skupština je juče završila načelnu raspravu o izmenama zakona o javnoj svojini i o poreskom postupku i poreskoj administraciji, a sednicu će nastaviti sutra, raspravom o Prelogu zakona o izvozu i uvozu naoružanja i vojne opreme.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend