29. sep 2014.

Veran Matić o „Utisku nedelje“

veran maticGlavni i odgovorni urednik informativnog programa B92 Veran Matić obratio se javnosti povodom Utiska nedelje i naveo da je pozvao na brzo nalaženje rešenja.

Matić se oglasio sledećom izjavom:

„U proteklih nekoliko dana, obavio sam nekoliko razgovora sa suvlasnicima B92 koji predstavljaju većinske vlasnike. Obavestio sam ih o svojim stavovima da je od ključnog značaja za uspešan start projekta unapređenja info kanala, dogovor sa Produkcijom TV Mreža koji će zadovoljiti obe strane.

Svi učesnici u razgovorima, uključujući predstavnike TV Mreže, snažno podržavaju ideju da ovaj kanal bude noseći za sve informativne, političke, debatne, kulturne i edukativne emisije, dok bi se osnovni kanal B92 profilisao kao zabavni, što je proces koji je već u toku.

Nesporazum između većinskih vlasnika i TV Mreže vezan je za vreme kada će se izvršiti prebacivanje emisije na B92 info kanal, tj. želju vlasnika da se to što pre dogodi i želju druge strane da postoje jače garancije da će to biti kanal na kojem će izvesno biti i drugi najkvalitetniji programi B92, istraživačke emisije, humanitarni i socijalni programi i društveno odgovorne akcije.

Zbog toga sam uputio još jedan poziv Bordu direktora, predstavnicima većinskih vlasnika, da se odmah pronađe rešenje kako bi Utisak nedelje bio na programu B92 već iduće nedelje i kako bismo nastavili da razvijamo praktično novi kanal sa sadržajima koji su veoma važni za javno mnjenje u Srbiji, ali i za očuvanje integriteta B92.“

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend