29. sep 2014.

B92: Utisak nedelje nije zabranjen

b92“Astonko” doo, većinski vlasnik kompanije B92 obaveštava javnost da su neistinite tvrdnje da je emisija Utisak nedelje autorke Olje Bećković zabranjena.

Kompanija smatra da je svako takvo i slično tumačenje nepostizanja dogovora između autorke i menadzmenta televizije o emitovanju emisije neosnovano I zlonamerno.

B92 duboko uvažava dugogodišnji profesionalni odnos sa autorkom Oljom Bećković i doprinos koji je njena emsija dala televiziji. Imajući to u vidu, podvlačimo da emisija nije zabranjena za emitovanje i sa žaljenjem konstatujemo da je svako dalje tumačenje u tom pravcu netačno.

I dalje čvrsto verujemo da bi Utisak nedelje bio najjači razvojni potencijal B92 info i stoga ne vidimo razlog za teorije zavere, a naročito ne ako se ima u vidu da se radi o poslovnom predlogu koji, kako pretpostavljamo, nije ispunio očekivanja autorke.

U svetlu ovih promena, menadžment B92 je sa velikim entuzijazmom ponudio Olji Bećković i produkcijskoj kući “Mreža” mogućnost da se emisija Utisak nedelje emituje i proširi na redizajniranom kablovskom kanalu.

Takođe, podsećamo da je B92 privatna kompanija koja donosi odluke rukovođenja isključivo poslovnim razlozima i da za svoje odluke odgovara svojim akcionarima.

Prema strategiji razvoja, B92 nastavlja da sledi put razvoja u televiziju zabavnog karaktera, dok B92 info prerasta u snažnu kablovsku televiziju sa 24-oročasovnim informativno-dokumentarnim programom domaće i strane produkcije.

U svetlu ovih promena, menadžment B92 je sa velikim entuzijazmom ponudio Olji Bećković i produkcijskoj kući “Mreža” mogućnost da se emisija Utisak nedelje emituje i proširi na redizajniranom kablovskom kanalu.

Dodatno, Olji Bećković je ponuđeno da ima veću ulogu u razvoju kanala kroz značajan urednički angažman na televiziji. Prelazak emisije na B92 info je bio planiran za početak novembra kada počinje sa radom potpuno nov studio.

Olji Bećković je ponuđeno da do tada nastavi sa emitovanjem emisije na terestrijalnom kanalu B92. Nažalost, produkcijska kuća Mreža i autorka odbili su ovu ponudu iz razloga koji nisu poznati B92.

B92 će blagovremeno informisati gledaoce i javnost o daljem toku procesa restruktuiranja kanala B92 i B92 info.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend