23. maj 2015.

Vučić: Ko plaća medije za kampanju?

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je rekao da pred pokrajinske izbore u Vojvodini neki dele ogromne pare, 700 miliona dinara, pokrajinskim medijima da bi mogli voditi kampanju protiv Vlade

– To je za mene velika sramota i mi to kao Vlada Srbije nećemo nikad da radimo – rekao je Vučić.

On je dodao da bi bilo veoma loše da se potvrde njegove reči da Pokrajina u predizborno vreme daje 700 miliona dinara „baš onima od kojih očekuje najveću podršku za očuvanje kriminalne i katastrofalne šesnaestogodišnje vlasti”.

Ubrzo je na tu izjavu saopštenjem reagovala Pokrajinska vlada, navodeći da Vojvodina izdvaja novac za medije za informisanje o radu Pokrajinske vlade i pokrajinskih organa, što je njena zakonska obaveza.

„Osim toga, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje izdvojiće, u tekućoj godini, 440.725.300 dinara za sledeće namene: 294.225.300 dinara za subvenciju medijima kojima su osnivači saveti nacionalnih manjina, što je zakonska obaveza po Zakonu o javnom informisanju i medijima i Zakonu o nacionalnim savetima nacionalnih manjina. Izdvojiće se 72.000.000 dinara za potrebe RTV Vojvodine, čime se pomaže pokrajinskom medijskom servisu da prevaziđe teškoće izazvane ukidanjem radio-televizijske pretplate”, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Dalje se navodi da se ostatak novca izdvaja za projektno finansiranje medija koji informišu u AP Vojvodini na nacionalnom, pokrajinskom, regionalnom i lokalnom nivou, što je, kako tvrde, zakonska obaveza po Zakonu o javnom informisanju i medijima.

„Nakon svega navedenog, želeli bismo da znamo koju od navedenih kategorija medija premijer Vlade Republike Srbije smatra za onu koja daje najveću podršku ’za očuvanje kriminalne i katastrofalne šesnaestogodišnje pokrajinske vlasti’”, zaključuje se u saopštenju.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend