06. nov 2015.

Vučič o Tanjugu: Stalo mi je, pomoći ću

609099_vucic-tanjug_fPremijer Aleksandar Vučić izjavio je da će učiniti sve da se zaposlenima u Tanjugu pomogne da nastave svoj posao „jer mu je stalo“

„Meni je stalo i pomoći ću i naći ćemo načina da sa opremom i svojim objektom koji imamo olakšamo nekom privatniku koji bi tu uložio“, rekao je Vučić i dodao da će to učiniti zbog „brend nejma“ i ljudi koji tamo rade.

Zamerio je onima koji su ga kritikovali zbog odluke o „gašenju“ Tanjuga, nazvavši to licemerjem.

„Gospodo, ako toliko volite, uzmi pa plati. Ali nemoj sutradan da mi tražiš veće plate i penzije. Tu vrstu socijalističkog samoupravnog licemerstva koji postoji u našoj javnosti, to je takav bezorabzlik da jednostano nemam reči“, rekao je Vučić.

S druge strane, kako je rekao, direktorka Tanjuga Branka Djukić nije širila „tu vrstu licemerstva“ kao neki drugi i bila je veoma fer.

Na pitanje o tome kako će se naći rešenje za Tanjug, premijer je rekao da ne želi da govori o tehničkim stvarima, da to rešavaju pravnici, ali da se u svakom slučaju zakon neće kršiti.

Podsećamo, direktorka Tanjuga Branka Đukić izjavila je ranije u toku dana da je premijer Aleksandar Vučić obavestio da će se naći rešenje za Tanjug.

Prema njenim rečima, jasno je da Tanjug ne može da ostane u vlasništvu države, ali i da država ne želi da dozvoli da se agencija zatvori.

„Dakle, ipak ima nade za Tanjug“, rekla je Đukić.

Osim toga, beogradski list „Blic“ navodi, pozivajući se na neimenovani izvor u Vladi Srbije, da Vlada pokušava da nađe rešenje za Tanjug.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend