06. nov 2015.

Direktorka Tanjuga: Ima nade

tanjug logo veciDirektorka Tanjuga Branka Đukić izjavila je da je premijer Aleksandar Vučić obavestio da će se naći rešenje za Tanjug

„Ja sam juče prepodne imala sastanak sa premijerom, razgovarali smo o situaciji u kojoj smo se našli. Mi smo juče već obavestili javnost da je predsednik vlade bio protiv gašenja Tanjuga. Premijer me juče obavestio da će da se nađe neko rešenje“, rekla je Đukić za televiziju Pink.

Prema njenim rečima, jasno je da Tanjug ne može da ostane u vlasništvu države, ali i da država ne želi da dozvoli da se agencija zatvori.

„Dakle, ipak ima nade za Tanjug“, rekla je Đukić.

Ona je navela da je ovih dana bilo mnogo tačnih i polutačnih informacija, pa i dezinformacija u štampi, ističući da hoće da veruje da su sve bile dobronamerne, odnosno da su izraz želje da se Tanjug ne zatvori.

„Zahvalni smo svima koji poštuju naš rad, a posebno premijeru koji, kako sam razumela, shvata ulogu i značaj nacionalne novinske agencije“, rekla je Đukić.

Upitana da li ima neki predlog rešenja, Đukić je, naglasivši da će model definisati vlada, istakla da agencija ima spreman biznis plan po kojem može da funkcioniše bez velikih problema, bez subvencija, kao tržišno održiva.

„To podrazumeva i nove servise, ali mislim da je rano da o tome sad govorim“, rekla je Đukić.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend