06. nov 2015.

Simonović o Tanjugu: Jedino ispravno rešenje

149075-veselin-simonovic01-fonet-foto-fonet-dragan-antoniaDirektor beogradskog dnevnika Blic Veselin Simonović ocenio je da je izlazak države iz vlasništva u novinskoj agenciji Tanjug „jedino ispravno i pošteno rešenje“, kao i da žali što zaposleni u toj kući nisu dobili besplatne akcije

„Kao dosledni zagovornik stava da država mora da se povuče iz vlasništva u medijima, smatram da je to jedino ispravno i pošteno rešenje. To rešenje je jedino bilo pravedno i zbog kolega iz druge dve agencije, Bete i Foneta, koje su osnovale takođe novinari i sve ove godine vodili uz velike finansijske probleme, dok je Tanjugu sve gubitke pokrivala država“, naveo je Simonović u autorskom tekstu u Blicu.

Dodao je da zbog onih koji „kukaju za nacionalnim i državnim simbolima“ napominje da su novinari koji su osnovali agencije Beta i Fonet napustili Tanjug kada „tamo nije bilo časno i profesionalno pisati“.

„Osnovni problem je, ali to koliko vidim niko ne pominje, što Tanjug ne može da zaradi u tržišnoj utakmici plate za toliko broj zaposlenih, a osim dosadašnjih troškova sutra bi kao privatna firma morali i da plaćaju kiriju u zgradi u kojoj trenutno rade“, napisao je Simonović.

Prema njegovim rečima, Tanjug nije mogao da pronađe kupca koji bi imao isključivo profesionalni novinarski motiv, jer su procene vrednosti u oba slučaja prodaje bile nerealne.

„Na prodaju je bio mit o nacionalnom simbolu, a ne novinska agencija bez ikakve imovine“, dodao je Simonović.

On je izrazio nadu da još ima zakonskih mogućnosti da zaposleni dobiju akcije, ocenjujući da će većina kolega u ovoj krizi teško pronaći posao.

 Foto: Fonet 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend