05. okt 2016.

Vukosavljević: Još nema konačne odluke o Tanjugu

tanjug logo veciMinistar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je večeras da još nije doneta konačna odluka o novinskoj agenciji Tanjug, ali da će brzo biti ispitane sve mogućnosti u vezi sa tom agencijom

„Mi ne razmatramo da Tanjug počne da radi kao vladin medij. Ispitujemo posledice da bude vladin medij, da ne bude ili neko treće rešenje. U brzom roku ćemo ispitati sve okolnosti“, rekao je Vukosavljević za N1.

On je kazao da je evropski princip jasan – da ne treba biti vlasništva države u medijima, ali da u toj praksi postoje izuzeci.

„Vi imate AFP koji je u vlasništvu države, izuzetke u Slovačkoj, Bugarskoj, Hrvatskoj… Jasno je da postoje izuzeci i u najvećem broju se odnose na novinske agencije“, naveo je on.

Ministar kulture i informisanja je rekao da je to vrlo odgovorna tema o kojoj će biti zauzet stav.

Tanjug je odlukom vlade prestao da radi 31. oktobra 2015. godine. Ta novinska agencija, međutim, i dalje emituje vesti, koristeći prostor i opremu koju je koristila i pre odluke o ukidanju.

Ministar je najavio da će do kraja godine biti izabrani direktori svih kulturnih institucija i da više neće biti vršilaca dužnosti direktora.


J.U.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend