20. jan 2016.

Zna li ministar Tasovac ko je izabran u UO RTS?

tasovac priv medijaJovana Jovanović, poslanica Demokratske stranke, pitala je juče ministra kulture i informisanja Ivana Tasovca da li je upoznat sa tim da je neko vršio pritisak na članove Regulatornog tela za elektronske medije da se izaberu oni članovi koji su izabrani u upravne odbore RTS i RTV

– Želim da pitam ministra Tasovca da li je upoznat sa tim da se u Upravnom odboru RTS sada nalazi LJiljana Đurđevac koja je jedna od ozloglašenih novinarki iz perioda Slobodana Miloševića i koja je pritom stalno zaposlena u REM-u? Da li možda ministar zna šta je preporučilo estradnu umetnicu i učesnicu rijalitija Zoricu Šujicu da postane član UO RTS? To je ona ista gospođa koja u svojim medijskim nastupima govori kako bi bilo dobro da Srbija liči na rijalit i koja u svojim medijskim nastupima hvali premijera – rekla je Jovanovićeva.

Ona je pitala i da li Tasovac zna kako je moguće da jedna savetnica u kabinetu predsednika Srbije Tomislava Nikolića postane član UO RTS, kao i šta je preporučilo za člana UO RTV Ištvana Teremija, referenta za prodaju u građevinskoj firmi, a nisu izabrane neke ugledne ličnosti sa prestižnim biografijama, kao što su Srbijanka Turajlić, Boško Jakšić, Slobodan Stupar.

– Kada se uporedi ko je izabran, a ko nije izabran u ove upravne odbore, jasno je da je upravni odbor angažovan kako bi se sačuvao monopol vladajuće stranke u javnom servisu, naročito sada kada znamo da ćemo imati i republičke, pokrajinske i lokalne izbore – navela je Jovanovićeva.

Autor: M. R. M.

 Foto: Medija centar Beograd 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend