17. sep 2017.

Obradović i Stamatović tražili gostovanje u Dnevniku RTS-a

Protest "Ovako više ne može" završen je u subotu uveče oko sati ispred zgrade Radio-televizije Srbije gde su predstavnici pokreta Dveri i Zdrave Srbije došli da zatraže gostovanje u drugom Dnevniku te medijske kuće. RTS prenosi da je došlo do incidenta pošto su novinar i snimatelj javnog servisa pogođeni jajetom.

Obezbeđenje je u hol RTS-a pustilo predsednike pokreta Boška Obradovića i Milana Stamatovića, ali njihov zahtev nije uslišen, odnosno nisu pušteni da budu gosti Drugog Dnevnika, koji je bio u toku.

Obradović je učesnicima skupa poručio da će doći opet, ali da sledeći put neće moći da im zabrane gostovanje.

Dodao je da su pre 15 dana on i Milan Stamatović uputili zahtev RTS-u da u informativnom programu javnog medijskog servisa opozicija bude mnogo više zastupljena, da teme iz unutrašnjosti Srbije budu zastupljenije, kao i da svako veče radnim danima posle Dnevnika 2 budu prikazivane informativne emisije u kojima bi mišljenja i stavove sučeljavali predstavnici opozicije i vlasti. Ispred RTS govorio je i poslanik u Skupštini Srbije Slaviša Ristić, član pokreta „Otadžbina“ sa Kosova, koji je rekao da je došao da pozdravi okupljene od većinskog dela Srba koji žive na Kosovu i koji neće da prihvate, kako je rekao, „zločinca za premijera“.

Organizatori su poručili da će protestovati sve dok ne sruše aktuelnu vlast Aleksandra Vučića.

Protest je počeo danas u 14 časova ispred televizije Pink, gde su Dveri i Zdrava Srbija ponovile zahteve da se oduzme nacionalna frekvencija toj televiziji i zabrane rijaliti programi. Ispred zgrade Pinka došlo je do incidenta u kojem su napadnute dve novinarke Pinka, Gordana Uzelac i Mara Dragović, i jedan učesnik skupa.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend