09. maj 2019.

Trinaest godina JUG presa

Regionalna informativna agencija JUG pres obeležava 13 godina postojanja i rada, tokom kojih je bila izložena različitim vrstama pritisaka, ali je uspela da se održi do danas.

Ti pritisci, kako povodom godišnjice saopštava redakcija JUG presa, kulminiraju iz dana u dan, često su oni na prvi pogled nevidljivi ali značajno utiču na, pre svega, ekonomski opstanak redakcije.

Neretko su, kaže se u saopštenju, u pitanju otvoreni, finansijski i pritisci druge vrste, zbog jasne i profesionalne uređivačke politike koja se rukovodi principom da su činjenice svetinja i da je zadatak medija da budu jedino u službi javnosti.

JUG pres, čije je sedište u Leskovcu, je prva agencija osnovana van Beograda sa namerom da se bavi regionalnim temama. Pored Leskovca, prati dešavanja na celom jugu Srbije (sa posebnim akcentom na Bujanovac, Preševo i Medveđu), na Kosovu i Metohiji, severozapadnoj Makedoniji, ali i u širem regonu. Objavljuje tekstove na srpskom, albanskom  romskom i bugarskom jeziku. Prva je u Srbiji uvela servis na albanskom jeziku.

Sadržaje JUGpressa koriste i centralni mediji u Srbiji, sa Kosova, bivšim jugoslovenskim republikama i iz zemalja u regionu.

Kako ističe redakcija, uređivačka politika zasniva na poštovanju profesionalnih i etičkih standarda, tačnim, proverenim i pouzdanim informacijama i netabloidnom novinarstvu .

Trinaestu godišnjicu JUGpress dočekuje sa multimedijalnim konceptom agencijske produkcije, koja, pored klasičnih informativnih servisa vesti, pisanog, tonskog, foto i televizijskog, obuhvata i Internet televiziju web TV JUG pres.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend