23. avg 2023.

BIRODI: Savet REM pokazao da ispunjava želje vlasti

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) je danas saopštio da je četvrti hitan sastanak Saveta REM-a, održan posle izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića o prilozima na televiziji Pink u kojima je navodno korišćena veštačka inteligencija, „još jedan dokaz diskrecionog postupanje Saveta REM-a prilikom odlučivanja kojim će predmetima baviti“.

Foto: Danica Đokić / Cenzolovka

„Za razliku od nepostupanja po prijavi podnetoj pre tri ipo meseca za kršenje Člana 24 Pravlnika o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga od strane TV Pink u slučaju pravljenja horoskopske analize K.K. koji je počinio višestruko ubistvo u Osnovnoj školi ‘Vladislav Ribnikar’, u slučaju korišćenja veštačke inteligencije od strane Pinka i izjave predsednika Republike da je to neprihvatljivo i da nadležni treba da reaguju do srede, Savet REM-a je u roku koji je dao predsednik napravio hitan sastanak i izdao saopštenje (u ponedeljak) u kojem se Pink ne pominje“, naveo je Birodi.

U saopštenju se ističe da je Savet REM-a umesto toga trebao da sprovede postupak po službenoj dužnosti i utvrdi da li je TV Pink prekšio Pravlnik o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend