30. jul 2022.

Bodrožić: Na nama je da što pre prelomimo da li ćemo se bolje organizovati i zajednički odbraniti ili ćemo se predati

Željko Bodrožić, predsednik NUNS-a, istakao je da s obzirom ko čini većinu članova Saveta REM-a i kako su do sada radili, “sasvim je očekivana odluka da sve ostane isto i da frekvencije sa nacionalnom pokrivenošću zadrže televizije pod kontrolom Aleksandra Vučića i naprednjaka”.

“Iako su sve te televizije proteklih godina kršile zakone i Kodeks novinara, i svakodnevno obmanjivale građane i širile govor mržnje. Procedura za dodelu frekvencija bila je igrokaz za domaću i međunarodnu javnost, kao što će biti i konkurs za petu frekvenciju, i još jednom se dokazalo da Vučić ne želi da se odrekne medijskog monopola i daljeg silovanja javnosti svojom propagandom i manipulacijama”, rekao je Bodrožić dodajući da je Vučić zarobio većinu medija i sve institucije i čini sve, vida i ovo malo profesionalnih i kritički nastrojenih novinara i medija uguši i ućutka.

“Na nama je da što pre prelomimo da li ćemo se bolje organizovati i zajednički odbraniti ili ćemo se predati i prepustiti sav javni prostor njemu i njegovim propagandistima. Kao prvo, treba hitno da razmotrimo naše dalje učešće u raznim radnim grupama pod okriljem države, utvrdimo dalju komunikaciju sa predstavnicima vlasti i krenemo u odlučniju borbu za slobodu izražavanja, ravnopravne uslove za sve medije i zaštitu našeg profesionalnog i ljudskog integriteta”, naveo je Bodrožić.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend