16. sep 2017.

Bojana Andrić najavljuje “Trezor” u istom terminu na RTS 2

„Trezor“ se od ponedeljka, 25. septembra, vraća na javni servis, rekla je Udruženju novinara Srbije autorka i urednica ove emisije Bojana Andrić. “Dobili smo informaciju iz unutrašnje organizacije da će ‘Trezor’ u okviru nove, jesenje šeme RTS-a, ponovo biti vraćen u program“, kaže Andrić i najavljuje emisiju u starom terminu, odnosno svakog radnog dana od 13 sati i reprizno, posle ponoći, na RTS 2.

Iz službe za odnose s javnošću RTS-a potvrdili su UNS-u da će „Trezor“ početi sa emitovanjem u istom terminu i da se koncept emisije neće menjati.

Na društvenim mrežama je u junu ove godine objava o ukidanju emisije potpisana sa „Bojana Andrić urednik i autor ‘Trezora’“ kritički dočekana od dela javnosti. U kratkoj poruci pisalo je da „u novoj programskoj šemi Televizije Srbije ‘Trezor’ više ne postoji“ i da će poslednja emisija biti emitovana 16. juna.

U međuvremenu je na sajtu peticije24.com grupa građana pokrenula peticiju „Protiv ukidanja emisije ’Trezor’“ koju je do danas potpisalo više od 1500 ljudi.

Bojana Andrić je tada UNS-u potvrdila da „Trezor“ prestaje sa emitovanjem na Drugom programu Radio-televizije Srbije i da je uznemirena i šokirana odlukom menadžmenta RTS-a o ukidanju emisije.

U kasnijem saopštenju RTS je naveo da je reč o letnjoj programskoj šemi, da će autorske emisije ponovo biti emitovane na jesen, a neke i sa novim konceptom i redizajnom.

Bojana Andrić je u penziji od 2005. godine, ali je nastavila da sa entuzijazmom radi, snima i priređuje arhivsku medijsku građu, organizuje izložbe posvećene medijima… Iza nje je četrdesetogodišnja profesionalna karijera urednice i dramaturga televizijskih emisija.

Autorski projekat „Trezor“ emituje se na RTS-u 15 godina, sadrži arhivski program zaokružen po tematskim celinama.

Pre godinu dana otvoren je i Youtube kanal emisije „Trezor“.

1 komentar za: “Bojana Andrić najavljuje “Trezor” u istom terminu na RTS 2

 1. Radmilo Marovic

  Postovani,
  Cuo sam da je negde krajem septembra ove 2018. prikazana u okviru emisije Trezor kratka prica o mom bratu Milunu Marovicu,proslavljenom kosarkasu Radnickog sa Crvenog krsta i bivsem jugoslovenskom reprezentativcu kao i redovnom profesoru Rudarsko-geoloskog fakulteta. Prica o Milunu u toj emisiji Trezora datira iz 1974.
  Ukoliko je moguce najljubaznije bih vas zamolio da mi kazete kako mogu da dodjem do snimka iz Trezora koji obradjuje ovaj prilog posto se u njemu pored Miluna pojavljuju i nasi roditelji.
  Hvala unapred i srdacan pozdrav
  Radmilo Marovic

  02. окт 2018. at 10:45

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend