18. feb 2021.

Brnabić: Cenimo ulogu OEBS-a u procesu usvajanja Medijske strategije

Premijerka Srbije Ana Brnabić je danas u razgovoru sa novim šefom Misije OEBS-a u Srbiji, ambasadorom Janom Bratuom, istakla da Srbija ceni ulogu te međunarodne organizacije u procesu usvajanja Medijske strategije i u Radnoj grupi za bezbednost novinara.

Šef Misije OEBS-a poručio je da je ta oblast visoko na agendi rada Misije i ključ saradnje i sa institucijama, i s civilnim društvom u Srbiji.
Najavljujući dalje učešće Misije OEBS u radu Radne grupe za bezbednost novinara, pre svega kroz direktnu pomoć aktivnostima i projektima definisanim Akcionim planom, Bratu je objasnio da je to dobar model saradnje jer obuhvata sva tri činioca, saopštila je Vlada.

Ambasador Bratu je poručio da će OEBS nastaviti da pruža podršku i u procesu reforme pravosudja i u drugim prioritetnim oblastima da bi Srbija brže ostvarila svoje reformske ciljeve.

Brnabić je ocenila da je saradnja s tom međunarodnom organizacijom primer dobrog partnerskog odnosa i velika podrška u gotovo svim važnim reformskim procesima.

Premijerka je obavestila predstavnike OEBS-a da je u toku priprema usvajanja Nacionalne strategije za sprečavanje i suzbijanje nasilja nad ženama u porodici i partnerskim odnosima 2020-2025, kao i priprema Nacrta zakona o rodnoj ravnopravnosti.

Poželela je šefu Misije OEBS-a u Srbiji mnogo uspeha na toj dužnosti i istakla da će Vlada Srbije i dalje podržavati aktivnosti Misije, zajednički planirane i usklađivane s napretkom i stvarnim potrebama zemlje na njenom reformskom putu.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend