21. okt 2017.

Članovi komisije za medijske projekte zaboravili šta su radili

Članovi stručne komisije koja je veći deo od 73,9 miliona dinara na konkursu za sufinansiranje medijskih projekata Grada Beograda dodelila muzičarima i medijima bliskim gradskim vlastima odbili su da obrazlože svoje odluke o dodeli sredstava, između ostalih i onu o odbacivanju jedinog projekta o istraživanju korupcije.

Naime, Pištaljkin projekat o istraživanju korupcije u gradskoj upravi članovi komisije su odbili uz sledeće obrazloženje: „Projekat se bazira na istraživanjima koja ne sadrže jasne činjenice koje bi bile od interesa za građane Beograda. Takođe, u projektu nisu identifikovane i definisane potrebe ciljnih grupa“.

Novinari Pištaljke juče su probali da dobiju objašnjenje stava da istraživanje korupcije u gradskoj upravi nije tema od interesa za Beograđane, ali samo dan nakon objavljivanja rezultata konkursa većina članova komisije koja je raspolagala novcem Beograđana nije bila raspoložena za razgovor. Neki su već zaboravili šta su radili, neki posle postavljenog pitanja samo zalupili slušalicu, a drugi jednostavno isključili mobilne telefone.

O raspodeli novca beogradskim medijima odlučivala je komisija u sastavu Ferenc Berček, Vladimir Jovanović, Marija Stamenić, Dragana Milovanović i Nebojša Radošević. Gradske vlasti odbile su predlog najvećeg novinarskog udruženja u zemlji, Udruženja novinara Srbije, da član komisije bude Ljiljana Smajlović i u komisiju uvrstile javnosti nepoznate „medijske stručnjake“.

Ceo tekst možete pročitati na sajtu Pištaljke. 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend