17. jan 2022.

Eskobar: „Privatni mediji u Srbiji veoma naklonjeni vlastima“

Privatni mediji u Srbiji beoma su naklonjeni vladi i to nije mišljenje već činjenica, rekao je u intervju za "Glas Amerike" Gabrijel Eskobar, zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni izaslanik za region.

Kako prenosi N1, Eskobar ističe da su jasno stavili do znanja vlastima u Srbiji da opozicija treba da ima sva prava da slobodno učestvuje na izborima.

„Takođe smo jasno saopštili opoziciji da ne podržavamo bojkot. Ne verujemo da su bojkoti efikasno političko sredstvo. Ljudi bi trebalo da budu u mogućnosti da biraju između raznih opcija i iz raznih razloga za lidere svoje zemlje i zato opozicija ne treba da bojkotuje. A istovremeno vlada treba da stvori sve neophodne uslove za slobodne i poštene izbore. I u tom pogledu, mi takođe veoma blisko sarađujemo sa našim evropskim partnerima i sa OEBS-om“, kaže on.

Dodaje da se „potpuno slaže sa predstavnicima civilnog društva koji ističu da su privatni mediji veoma nakolonjeni vladi“.

„To je tačno i to nije moje mišljenje, već činjenica. I to je činjenica na koju stalno ukazuju ne samo naši partneri, već se može videti na televiziji skoro svaki dan. A kada je reč o tome šta planiramo da uradimo u vezi sa tim pitanjem: Imamo veoma dobar i veoma snažan dijalog sa Vladom Srbije u meri u kojoj oni mogu da obezbede slobodno i fer izveštavanje o opoziciji. To treba da urade. To je očekivanje koje imamo od Vlade Srbije i srpskih regulatornih agencija“, naglasio je.

Ceo članak možete pročitati na portalu Nova.rs.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend