05. jul 2018.

GMINFO opet odbio opštinske pare

Portal gminfo obavestio je danas Opštinu Gornji Milanovac da odbija da potpiše ugovor o projektnom sufinansiranju proizvodnje medijskog sadržaja od javnog interesa, i da neće prihvatiti dodeljeni novac, jer je komisija za ocenu projekta nezakonito formirana rešenjem predsednika oštine, o čemu su se već izjasnila najveća novinarska i medijska udruženja.

Portalu gminfo „stručna“ komsija, koju su činili Vladimir Ilić iz Čačka, na predlog Društva novinara Vojvodine, Marina Mirković, na predlog udruženja PROUNS, i Bojan Nešković, lični snimatelj predsednika opštine, predložila je dodelu 200.000 dinara. Koalicija novinarskih i medijskih udruženja upozorila je opštinu Gornji Milanovac da je rešenje nezakonito, jer je Bojan Nešković prošle godine kao član komisije učestvovao u dodeli sredstava medijima za koje se kasnije sam predstavljao da radi. Nakon toga Nešković je nagradjen izmišljenim radnim mestom u Kulturnom centru, dok stvarno radi u opštinskoj službi za informisanje.

Portal gminfo i prošle godine nije prihvatio ponudjeni opštinski novac, a i u narednom periodu će, kao i do sada, informisati gradjane o svim bitnim temama koje se tiču Milanovčana.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend