28. apr 2021.

Grad Kragujevac sufinansira 14 medijskih projekata sa devet miliona dinara

Grad Kragujevac će prvi put ove godine sufinansirati 14 projekata u oblasti javnog informisanja odabranih na konkursu među 30 razmatranih predloga.

Prethodnih šest godina grad Kragujevac nije poštovao zakon, te nije bilo sufinansiranja medijskih sadržaja po konkursu.

Podnosioci 14 odobrenih projekata potraživali su za sufinansiranje više od 15 miliona 290 hiljada dinara, a odobreno je devet milona dinara.

Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu gradske uprave, najviše sredstava na konkursu odobreno je projektu Privrednog društva za izdavačku delatnost „Javnost“ iz Kragujevca za serijal tekstova o urbanom i održivom razvoju Kragujevca.

Sa po milion dinara biće finansiran projekat Preduzeće za informisanje „Info 24 media d.o.o, Beograd-Vračar“, odnosno serijal od 16 medijskih tv sadržaja namenjen mladima, kao i projekat „Kragujevački kulturni venac“, „TV Super-SAT Communication, d.o.o Beograd“.

Portalu Glas Šumadije je odobreno 800.000 dinara za analitičko-istraživačke tekstove o značaju prostornog planiranja za razvoj grada.

Sa 550.000 dinara biće sufinansirana produkcija TV filma o kulturnom nasledju Kragujevca u produkciji „Digital media“ iz Kragujevca, a sa po pola miliona dinara „Buđenje ekološke sveti“ Radija 34 i „Priče iz Sigurnih kuća“ Pjermedia Info iz Kragujevca.

Tekstovi na portalima o istoriji popularne kulture u Kragujevcu Udruženja građana „MillenMium“ biće sufinansirani sa 400.000 dinara.

Na medijskom konkursu su prošli i projekti produkcije „Optimum video“ iz Kragujevca, Radija Eparhije Šumadijske „Zlatousti“ i Radija Bravo „Plus“.

Za organizovanje dva okrugla stola na „Kako do boljeg položaja novinara i medijskih radnika u Kragujevcu“ Sindikata novinara Srbije Beograd, odvojeno je 224.000 dinara.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend