16. okt 2017.

Grad nezakonito pokriva dugove RTK?

- Uprkos kritikama odbornika iz opozicionih stranaka Zajedno za Šumadiju (ZZŠ) i Šumadijska regija da je gradska uprava, do sada, nenamenski i nezakonito potrošila više od 70 miliona dinara za pokriće dugova bivšeg vlasnika.

Foto: Pressek

Takođe i za redovno isplaćivanje zarada zaposlenima u toj medijskoj kući, Skupština grada je, uoči minulog vikenda, usvojila Statut Privrednog društva Radio-televizija Kragujevac (RTK).
Odbornik ZZŠ i prethodni gradonačelnik Veroljub Stevanović upitao je aktuelnu lokalnu vlast kojom je uredbom Gradskom veću i aktuelnom gradonačelniku Radomiru Nikoliću omogućeno da RTK pripoje gradu i postane javni servis.

– Dobro ja znam koja je to uredba, ali smatram da je iskarikirana. Neverovatno je kako se tome pristupilo, a neverovatna je i činjenica da su posle raskida privatizacije i vraćanja gradu, za RTK nenamenski korišćena ogromna sredstva, bez stavke u budžetu za to ili rebalansa – istakao je Stevanović, koji je od gradske vlasti zatražio da precizira rok u kojem RTK treba ponovo da bude privatizovan.

Šef odborničke grupe Šumadijska regija – Pokret slobodnih građana Bojan Stojadinović ocenio je da RTK ne postoji „ni u pravnom, niti u budžetskom sistemu“. Posle raskida privatizacije RTK, građani Kragujevca platili su, prema njegovim rečima, više od 70 miliona dinara za pokriće dugova koje je ostavio nekadašnji vlasnik Radojica Milosavljević, kao i za zarade zaposlenima u tom mediju koje im se „isplaćuju bez ikakve budžetske osnove“, a do kraja godine će biti izdvojeno i svih 100 miliona dinara.

Opozicioni odbornici ocenili su da je RTK potreban gradu, ali smatraju da je ta medijska kuća stranački, odnosno „SNS obojena“ od kada je u ponovnom vlasništvu grada. Upozoravaju, pritom, na odsustvo aktivnosti opozicije u informativnom programu RTK.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend