17. okt 2017.

Još jedna ostavka u radnoj grupi za Medijsku strategiju

Upravni odbor Asocijacije medija povukao je svoju predstavnicu Dalilu Ljubičić iz radne grupe za izradu Medijske strategije Dalilu Ljubičić "zbog okolnosti koje su uticale na urušavanje kredibiliteta radne grupe". 

Upravni odbor Asocijacije medija usvojio je izveštaj svoje predstavnice o radu Radne grupe u kojem se konstatuje da Radna grupa, do isteka roka za izradu Radne verzije Strategije, nije završila ni analizu stanja javnog informisanja u Srbiji, navodi se u saopštenju.

„U međuvremenu su nastupile okolnosti koje su uticale na urušavanje kredibiliteta Radne grupe“, ocenio je Upravni odbor Asocijacije medija, koji smatra da je imenovanjem novog državnog sekretara za informisanje, usred rada Radne grupe, doveden u pitanje i njen legitimitet.

Prema stavu Upravnog odbora, metodologija je od početka bila pogrešna, a dosadašnji način izrade ovako važnog dokumenta neefikasan, na šta je Asocijacija medija više puta ukazivala.

Asocijacija medija predlaže ministru Vukosavljeviću da raspusti Radnu grupu, imenuje novu i promeni metodologiju, kako bi ovaj zahtevan posao mogao da bude završen u razumnom roku.

Asocijacija medija navela je i da je i dalje spremna da maksimalno doprinese izradi nove Strategije sistema javnog informisanja.

Prošle nedelje, novinarka Ljiljana Smajlović podnela je ostavku na mesto člana radne grupe Ministarstva kulture i informisanja za izradu nove medijske strategije. Ona je navela da ostavku podnosi zbog odluke Vlade da urednika „Ilustrovane politike“ Aleksandra Gajovića imenuje za državnog sekretara za informisanje uprkos tome što, kako smatra, propagira „šovinističke predrasude prema ženama“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend