12. okt 2022.

Marina Pavlić (Kreni-promeni): Organizacija Javne debata o Rio Tintu dobar potez RTS-a

Izvršna direktorka organizacije „Kreni-promeni“ Marina Pavlić izjavila je agenciji FoNet da je Radio televizija Srbije odlukom da organizuje javnu debatu u vezi sa Rio Tintom napravila dobar potez

Pavlić je istakla da je za samo dve nedelje više 2.800 mejlova poslato preko platforme Kreni-Promeni na adresu RTS-a sa zahtevom da se organizuje javna debata na javnom servisu i da je pritisak građana omogućio da večeras imamo priliku da slušamo naučnike koji su podržali Narodnu inicijativu i predlog izmene zakona, kojim bi se zaustavilo istraživanje i iskopavanje litijuma i bora.

„Nadamo se da je ovo samo prvi korak u borbi građana za istinito izveštavanje o problemima koji se tiču njihovih najelementarnijih prava i vreme je da čujemo šta struka ima da kaže o ovom problemu. Hvala svim građanima koji su se uključili u akciju i hvala RTS-u koji je prihvatio da održi ovu debatu. Srbija nije na prodaju“, istakla je Pavlić.

Direktor kampanje „Kreni-promeni“ Savo Manojlović rekao je FoNetu da pozdravlja odluku RTS da organizuje javnu raspravu sa stručnjacima o iskopavanju litijuma i bora.

„Rasprava stručnjaka je ono što nedostaje Srbiji i njih moramo što češće da viđamo na javnom servisu. Veom je važno da se na javnom servisu čuje glas građana i struke“, kazao je Manojlović.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend