09. apr 2017.

Medijski mrak pokriva i nerad gradske vlasti

Odbornička grupa Zajedno za Šumadiju (ZZŠ) neće učestvovati u radu Skupštine grada sve dok se ne obezbedi uvid javnosti u delovanje gradskog parlamenta.

Javnost rada SG treba da obezbede, pojasnili su odbornici ZZŠ, direktni televizijske prenosi skupštinskih sednica, koji su obustavljeni nedavnim oduzimanjem dozvole Radio-televiziji Kragujevac za emitovanje programa, usled čega su Kragujevčani apsolutno neobavešteni o tome kakve odluke u njihovo ime, donose oni koje su izabrali da ih predstavljanju u lokalnom parlamentu.

– U Kragujevcu više ne postoji javnost u radu ne samo Skupštine, već i Gradskog veća, javnih preduzeća, a građani nemaju nikakav uvid ni kada su budžet i trošenje para iz gradske kase Kragujevca u pitanju. Sve je to tako, zbog toga što sadašnja gradska vlast nema nikakve rezultate rada. Uz to, vlast od građana medijskim mrakom pokušava da sakrije i svakodnevne proteste taksista i Zastavinih radnika, kao i aktuelne demonstracije mladih na gradskim ulicama, smatraju u odborničkom klubu ZZŠ.

Odbornici Zajedno za Šumadiju zatražili su juče od rukovodstva grada da raspiše konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog interesa i omogući javnosti da na transparentan način bude upućena u rad Skupštine grada, Gradskog veća i lokalnih javnih preduzeća i ustanova.

– Neophodna je transparentnost rada gradskog parlamenta i ostalih organa lokalne vlasti, kao i preduzeća i ustanova pod njenom ingerencijom, ali ne samo za mali broj sugrađana koji zasedanja SG prate putem Jutjuba, već za 200.000 Kragujevčana koji nemaju mogućnost da na bilo koji način saznaju šta se u gradu dešava, poručili su juče odbornici ZZŠ, saopštavajući odluku da do daljeg neće učestvovati u radu gradskog parlamenta.


Piše: Z. R.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend