03. jun 2021.

Na RTV-u emisije i na ruskom, bugarskom i češkom jeziku

Od početka oktobra na programima Radio televizije Vojvodine počeće emitovanje dokumentarnih emisija na ruskom, bugarskom i češkom jeziku, čiji će sadržaj biti posvećen nacionalnim manjinama.

Ugovore o emitovanju dokumentarnih emisija potpisali su generalni direktor Radio-televizije Vojvodine dr Miodrag Koprivica i pomoćnik generalnog direktora Jožef Klem sa predstavnicima manjinskih nezavisnih produkcija.

Jaroslav Bodnar iz Češkog medijskog centra kaže:

„Ovo je veliki korak za češku zajednicu koja se prvi put pojavljuje na javnom servisu. Do sada smo imali sporadične emisije na lokalnim televizijama a kod vas smo već tri godine na radijskim talasima, a sada imamo priliku da se pokažemo u punom svetlu i na tome vrlo zahvaljujemo.“

Mariana Mladenović iz Društva sunarodnika i prijatelja Rusije ističe:

„Već četvrtu godinu ostvarujemo to pravo, pravo informisanja kroz radio emisiju na ruskom jeziku „Prozor u Rusiju“, a evo i upornim, tačnim radom smo ipak postigli i taj naš dugoročni cilj informisanje kroz televizijsku emisiju na jeziku jedne nacionalne manjine.“

„Svih onih koji su nas podržavali ove četiri godine i da smo zbog toga krenuli korak dalje i da ćemo nastaviti. Što ja kažem, mi ćemo jednog dana otići a ovo udruženje i ova medijska kuća će nastaviti još mnogo godina tu saradnju“, napominje Zoran Bajić iz Udruženja građana „Srpsko-bugarsko prijateljstvo“.

Emisije nezavisnih produkcija biće dokumentarnog karaktera u trajanju od 30 minuta, a sve će biti titlovane na srpskom jeziku, kako bi bile dostupne širem auditorijumu.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend