06. mar 2017.

NDNV predložio predstavnike civilnog sektora u republičke medijske komisije

Nezavisno društvo novinara Vojvodine je u republičke komisije za ocenu vrednosti medijskih projekata predložilo članove nevladinih organizacija koji će u ovim komisijama zastupati građane i njihove interese u sferi javnog informisanja.

NDNV je predložio Aleksandra Popova (Centar za regionalizam), Đorđa Pavićevića (Centar za primenjene evropske politike), Aleksandru Đurić Bosnić (Centar za interkulturalnu komunikaciju), Natašu Govedaricu (Forum ZfD), Izabelu Kisić (Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji), Fahrudina Kladničanina (Forum 10), Dragoslavu Barzut (LGBT organizacija Da se zna!), Dragana Dobrašinovića (Koalicija za nadzor javnih finansija) i Ivana Grujića (Edukacioni centar Leskovac).

„Predložene su osobe visokih moralnih načela, koje su već dugo aktivne na našoj društvenoj sceni i predstavljaju nedvosmislene borce za javni interes, i koji pritom imaju i potrebno medijsko znanje za ocenu vrednosti predloženih projekata, odnosno vrednovanje programskog sadržaja“, navode u NDNV-u.

Oni napominju i da je važno da u komisijama budu predstavnici civilnog sektara koji će braniti javni interes u medijima iz polja sopstvene ekspertize.

NDNV će svoje kandidate predložiti u okviru liste kandidata Koalicije novinarskih i medijskih udruženja.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend