19. maj 2023.

Niko se nije prijavio na konkurs za urednika informativnog programa RTS

Radio-televizija Srbije danas je otvarala prijave na konkurs koji je ova kuća raspisala 13. aprila za rukovodeća mesta na televiziji.

Foto: Cenzolovka

Konkursi su bili raspisani za direktora televizije Srbije i glavne i odgovorne urednike informativnog, kulturno-umetničkog, obrazovno-naučnog i zabavnog programa, na mandat od po četiri godine.

Kako saznaje N1 nezvanično, na konkurs za urednika informativnog programa nije bilo nijedne prijave, dok je za ostale pozicije stigao veći broj prijava, među kojima su mnogi kandidati iz samog RTS.

Kako se navodi u tekstu konkursa, Upravni odbor RTS će imenovati direktora Televizije Srbije i glavne i odgovorne urednike navedenih programa u roku od 45 dana od dana otvaranja prijava na konkurs.

Ukoliko odluka u navedenom roku ne bude doneta, raspisuje se novi javni konkurs.

Uslovi konkursa za glavne i odgovorne urednike, između ostalih, bili su da imaju državljanstvo Republike Srbije i prebivalište na teritoriji Srbije, fakultetsko obrazovanje, da budu istaknuti medijski stručnjaci dokazani u televizijskoj delatnosti, da imaju najmanje sedam godina iskustva na uredničkim poslovima, znaju jedan svetski jezik.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend