18. maj 2017.

Odgovor N1 posle saopštenja Ministarstva kulture

Povodom saopštenja Ministarstva kulture i informisanja u kom se osporavaju navodi objavljeni u prilogu N1 o aktivnostima u sferi izmene medijskog zakonodavstva, podsećamo da je na sastanku radne grupe nacionalnog konventa o Evropskoj uniji za poglavlje 10, održanom 15. marta, bilo reči o aktivnostima na izmenama u medijskom zakonodavstvu.

N1-IdentityNa tom sastanku je učestvovao i državni sekretar u Ministrstvu kulture i informisanja Nino Brajović.

Uz poziv na taj sastanak, kao što je N1 objavio, učesnicima je poslat i dokument naslovljen kao Nacrt zakona o javnom informisanju i medijima. Naknadno je učesnicima sastanka koji su poslali upit, rečeno da je dokument potekao iz Ministarstva.

N1 pozdravlja obećanje koje je u jučerašnjoj reakciji poslalo Ministrstvo kulture i informisanja, da će sve aktivnosti u vezi sa unapređenjem medijskog zakonodavstva biti otvorene i javne.

Očekujemo i da će biti ispunjene najave da će nova Medijska strategija da bude doneta u saradnji sa reprezentativnim novinarskim i medijskim udruženjima, kao i da bez saradnje sa strukom neće biti menjan ni postojeći Zakon o javnom informisanju.

[povezaneprice]

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend