11. avg 2022.

Popović: Verujem da će pobediti razum, da će N1 ili Nova S dobiti frekvenciju

Članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Judita Popović izjavila je da veruje da će petu frekvenciju s nacionalnom pokrivenošću dobiti TV N1 ili TV Nova S.

Judita Popović (foto: Una Grekulović / Cenzolovka)

Popović je agenciji Beta kazala da u Srbiji postoje samo dve „normalne“ televizije i da se nada da će jedna od njih dobiti frekvenciju s nacionalnom pokrivenošću.

„Iskreno očekujem da će osim mene, još najmanje četvoro članova Saveta REM-a glasati za TV N1 ili TV NovaS. Verujem da će u Savetu REM-a pobediti zdrav razum i da će biti dobre volje da se pomerimo s mesta na kome nema medijskog pluralizma. To je ključni razlog zbog čega sam još uvek član REM-a“, naglasila je Popović.

Prema njenim rečima, bilo bi dobro kada bi REM raspisao konkurs za dodelu još dve-tri frenkvencije s nacionalnom pokrivenošću.

„S obzirom da se radi o komercijalnim televizijama u privatnom vlasništvu, ja ću se boriti za šestu, sedmu i osmu frekvenciju, pa neka na tržištu pobedi konkurencija. Mi jesmo malo medijsko tržište, ali neka tržište presudi. Takođe, to bi doprinelo i da se narod, odnosno gledaoci izjasne, da li žele da se s njima manipuliše ili da imaju tačne informacije“, istakla je Judita Popović.

Savet REM-a raspisao je konkurs za izdavanje jedne dozvole za emitovanje televizijskog programa na području cele Srbije, tri dozvole za emitovanje sa alotmenta Avala, kao i za 12 dozvola za radijsko emitovanje na području grada Beograda.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend