14. dec 2016.

Radio Subotica opstao posle privatizacije

Novi vlasnik Radio Subotica preduzeće VTV ComNet nastaviće da proizvodi program, na srpskom, ali i jezicima nacionalnih manjina u Subotici. Za RTV vlasnik VTV ComNet Vladan Stefanović objašnjava da im je cilj da konsoliduju poslovanje, ali i da očuvaju Radio Suboticu na način kao što je radila dok je bila javno preduzeće

Novinar, Imre Tot ne krije svoje zadovoljstvo što će Radio Subotica nastaviti da proizvodi program i na jezicima nacionalnih manjina. Reč je o radiju koji ima tradiciju dugu od nekoliko decenija i program je prestao da emituje krajem oktobra 2015.godine.

„Ali ako gledamo da su mnoge radio stanice u Vojvodini totalno ugašene koje su pravile program na jezicima nacionalnih manjina.To je jako dobra stvar što radio Subotica opstaje i meni je to veoma drago. Međutim, tu moram da istaknem odgovornost Nacionalnih saveta“, kaže on.

Osmoro radnika koji su bili vlasnici Radio Subotice svoje akcije su prodali preduzeću VTV ComNet. Nakon dve neuspešne privatizacije na radnike koji su imali pravo prenete su akcije preduzeća i iz Javnog preduzeća Radio Subotica transformisana je u Društvo sa ograničenom odgovornošću.

Stefanović kaže da se emituje program na mađarskom, hrvatskom i bunjevačkom jeziku.

Programi su opstali i ne samo ova tri programa, dakle na srpskom i dva manjinska jezika nego mi smo se dogovorili sa Nacionalnim savetim Bunjevaca i počeli smo pre jedno mesec dana i emisije na Bunjevačkom jeziku. Ja sam i tada i sada ponavljam poziv svim nacionalnim savetima nacionalnih manjina da nam se jave, bez obzira što nisu samo ta dva Saveta, nego i ostali koji žele Radio Subotica ostaje otvorena za sve programe na jezicima i drugih nacionalnih zajednica“, objašnjava on.

VTV ComNet u svom vlasništvu ima nekoliko medija i to: u Subotici, Bečeju, Novom Bečeju i Vrbasu.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend