21. jun 2023.

RTV potvrdio pisanje Cenzolovke: Jožef Klem ostaje vd generalnog direktora, njegova povučena ostavka nije stigla blagovremeno do Upravnog odbora

Upravni odbor Radio-televizije Vojvodine usvojio je na današnjoj sednici povlačenje ostavke Jožefa Klema na mesto vršioca dužnosti generalnog direktora RTV i poništio jučerašnju odluku o imenovanju Sanje Jašarević Kužić za vd direktorku.

Cenzolovka je danas objavila nezvanična saznanja da je Jožef Klem povukao ostavku na mesto vršioca dužnosti a koju je juče prihvatio Upravni odbor i na to mesto imenovao zamenicu generalnog direktora Sanju Jašarević Kužić.

U toku popodneva stigla je iz RTV zvanična potvrda naših saznanja, a pokrajinski javni servis u svom saopštenju nudi i objašnjenje za obrt u odnosu na jučerašnju odluku UO RTV: Klem je, navodi se, juče, pre održavanja sednice UO RTV-a, pismeno povukao svoju prethodno upućenu ostavku, „ali ona nije stigla do same sednice, te UO nije mogao biti upoznat sa njegovom odlukom.“

„Na današnjoj sednici UO je usvojio povlačenje ostavke i poništio jučerašnju odluku o imenovanju novog v.d. direktora RTV-a. Sve ostale odluke sa jučerašnje sednice ostaju na snazi, što znači da nijedan od dvojice kandidata nije dobio neophodnu dvotrećinsku podršku članova UO za izbor za direktora kuće. Takođe, na snazi ostaje odluka o raspisivanju novog konkursa za izbor direktora JMU Radio-televizije Vojvodine“, piše u saopštenju RTV-a.

Inače, saopštenje sa jučerašnje sednice UO opstalo je na sajtu RTV svega nekoliko sati nakon čega je, kao i na još nekih portala, bez objašnjenja povučeno.

Cenzolovka je danas prenela i da će Klem ostati na funkciji, koju obavlja od jula prošle godine,  i nakon 1. jula, kada je inače najavio odlazak u penziju, zapravo sve do izbora novog generalnog direktora, koji bi trebalo da bude izabran na novom konkursu.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend