01. mar 2019.

Savet REM-a izabrao članove Upravnog odbora RTS-a i RTV-a i raspisao konkurs za dodelu nacionalne frekvencije radija

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) izabrao je novinara Nenada Jankovića za člana Upravnog odbora (UO) Radio-televizije Srbije (RTS), kao i članove UO Radio-televizije Vojvodina (RTV) kompozitora i dirigenta Jovana Adamova i ekonomistu Branislava Popovića, navodi se na sajtu REM-a.

Osim izabranih članova Upravnih odbora RTS-a i RTV-a, Savet REM-a doneo je odluku o raspisivanju „Javnog konkursa za izdavanje dozvola za pružanje medijske usluge radija putem terestičkog analognog prenosa na područuju Republike“.

Podsetimo, prilikom objavljivanja liste kandidata UO RTS-a i RTV-a, objavljene su i njihove biografije.

Nenad Janković je od 2008. do 2016. godine bio zamenik direktora RRA i generalni sekretar REM-a. Samostalni medijski analitičar RRA bio je od 2007. do 2008. godine, a kreativni direktor marketinške agencije „Lider“ iz Kragujevca od 2006. do 2007. godine. Bio je i savetnik u RTK od 2004. do 2006. godine. U biografiji se navodi da je bio glavni urednik Drugog programa Radio Kragujevca (1997-2001) i „Prve privatne televizije Kanal 9“ iz Kragujevca (1996-1997).

Jovan Adamov je „kompozitor i dirigent, izuzetan poznavalac radnih procesa u RTV-u“.

„Ceo radni vek proveo je u toj ustanovi i više decenija bio na odgovornim funkcijama. Osim uspešnog rukovođenja radnim procesima, velike zasluge pripadaju mu i za realizaciju prestižnih TV emisija i serijala ‘Muzički tobogan’, ‘Fazoni i fore’, ‘Željoteka’“, navodi se u predlogu. Adamov je jedan od osnivača i predsednik u više mandata Udruženja kompozitora Vojvodine.

„Trenutno je pri kraju svog prvog mandata člana UO RTV“, navodi se u predlogu.

Branislav Popović bio je član UO RTV-a.

„U toku svog dugogodišnjeg radnog iskustva obavljao je poslove finansijskog direktora, predsednika Komiteta za privredu Zrenjanina, člana Izvršnog veća Skupštine opštine Zrenjanin i potpredsednika Izvršnog veća Skupštine opštine Zrenjanin, Pokrajinskog sekretara za privredu i člana Izvršnog veća Skupštine Vojvodine, direktora Elektovojvodine Novi Sad, potpredsednika Delta Holdinga za Vojvodinu i potpredsednika Hemofarma ad“, navodi se u predlogu za člana UO RTV-a.

Podsetimo, mandat članova UO RTS-a i RTV-a je pet godina.

Inače, konkurs za predlaganje članova UO RTS-a i RTV-a objavljen je početkom novembra prošle godine, zbog podnošenja ostavke člana UO RTS-a Nebojša Krstića i isteka mandata dva člana UO RTV-a, rečeno je ranije UNS-u u REM-u.

Podsetimo, nekadašnji savetnik predsednika Srbije Borisa Tadića Nebojša Krstić u aprilu 2018. godine godine podneo je ostavku na mesto člana UO RTS-a, zbog toga što je bio, kako je objavio na Tviteru, “nezadovoljan izveštavanjem RTS o paravojnom kampu, kao i činjenicom da kao član UO RTS nema prava da se meša u uređivačku politiku kuće”.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend