11. maj 2021.

Sporazum rukovodstva RTV i sindikata: Povećanje plata i produženje Kolektivnog ugovora

Sporazum o produženju važnosti kolektivnog ugovora i odluku o povećanju plate zaposlenih, danas su potpisali generalni direktor i predstavnici tri reprezentativna sindikata Radio-televizije Vojvodine.

Veliki značaj ogleda se u profesionalnoj saradnji sa sindikatima i obostranom razumevanju, istakao je generalni direktor Radio-televizije Vojvodine dr Miodrag Koprivica, prilikom potpisivanja sporazuma o produžetku važnosti kolektivnog ugovora i povećanju plate zaposlenih. Povećanje za deset odsto značajan je korak kako za sadašnja, tako i za sva buduća unapređenja materijalnog položaja zaposlenih, naglasili su sindikati.

„Želim ovom prilikom da se zahvalim predstavnicima sindikata i rukovodstvu sindikata na razumevanju stanja u kome se nalazi Radio-televizija Vojvodine i da pohvalim jednu dobru profesionalnu saradnju koju imamo u nadi da ćemo nju nastaviti“, rekao je dr Miodrag Koprivica, generalni direktor RTV-a.

„Najpre bih hteo da kažem da je ono najbitnije rešeno, krov nad glavom, a samim tim i ovo danas potpisivanje aneksa i sporazuma je na neki način nešto što je dobro, lepo i nadam se ne krajnje rešenje“, izjavio je Dragutin Remecki, predsednik Samostalnog sindikata.

„Mi smo i prošle godine imali jedan aneks kolektivni ugovor gde smo povećali zaposlenima regres i topli obrok i sve to skupa čini oko 20 odsto povećanja, kako je poslodavac rekao to su njegove realne mogućnosti“, rekao je Darko Šper, poverenik sindikata Nezavisnost.

„Mislim da je poslodavac imao razumevanja za naše potrebe, uvek može bolje, ništa nije savršeno, tako da smatram da je ovo dobar posao za sve nas i da će se osetiti blagodeti ovog kolektivnog ugovora, plata će otići malo gore, ne previše, ali ipak je uspeh“, rekao je Mijaz Čivović, predsednik strukovnog sindikata.

Obe strane zaključuju da će korona kriza tek pokazati finansijske posledice, te da je svako poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih značajno kako bi Radio-televizija Vojvodine nastavila da što bolje i produktivnije vrši funkciju uticajnog javnog servisa.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend