28. avg 2020.

U ponedeljak protest Sindikata Nezavisnost zbog otpuštanja 200 radnika RTV-a

U ponedeljak u podne, ispred Studija M, Sindikat kulture, umetnosti i medija „Nezavisnost“ održaće protest povodom najavljenog otpuštanja 200 radnika RTV-a angažovanih posredstvom agencije za zapošljavanje, najavljeno je iz tog sindikata.

Ilustracija: Sindikat Nezavisnost

„I dalje nema nikakvih naznaka da će nam država vratiti 201 milion dinara koliko nam je bez jasnih kriterijuma oduzela rebalansom budžeta Srbije za 2020. godinu. Rezultat toga je najavljeni otkaz za naših 200 kolega koji su svakodnevno učestvovali na stvaranju programa. Pre njih bez posla je u julu ostalo 56 naših kolega“, poručuju iz Sindikata „Nezavisnost“.

Na skupu u ponedeljak, koji se organizuje pod sloganom „Bez posla niko! Solidarnost ispred svega!“, govoriće predsednik Sindikata kulture, umetnosti i medija „Nezavisnost“ Dragan Milanović Pilac i poverenik Sindikata „Nezavisnost“ Radio-televizije Vojvodine Darko Šper.

Kako je najavljeno, biće zatražene ostavke odgovornih za stanje u JMU RTV, a biće izneti i ostali sindikalni zahtevi.

Prema ranijim najavama iz RTV-a, ugovor te kuće sa agencijama za zapošljavanje Montop HRS i Laboris HRS o angažovanju 257 radnika na poslovima u pokrajinskom javnom servisu ističe 30. avgusta. Usled nedostatka novca, kako je zvanično potvrđeno, RTV nije u mogućnosti da nastavi angažovanje oko 200 radnika preko agencije za zapošljavanje i oni će do daljeg biti bez posla, dok je za preostalih 50 pribavljena saglasnost državnih organa za prijem na neodređeno vreme.

 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend