05. sep 2018.

Više od 1.000 evra po satu za prenose sednica niškog parlamenta

Za mogućnost da prate uživo diskusije odbornika niške Skupštine, građani Niša platiće, kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, blizu 6 miliona dinara za 48 sati uživo prenosa sednica gradskog parlamenta. Posao je dobila Niška televizija koja je jedina i konkurisala.

Foto: Google

Kako je prošlonedeljna sednica Skupštine otkazana jer nije išla uživo, sada je ta prepreka otklonjena pa odbornici mogu da se vrate u skupštinske klupe.

Sprovedena je javna nabavka i odlučeno da kamere NTV i dalje prate rasprave, replike i diskusije niških parlamentaraca. I cena je ostala gotovo ista kao ranije, pa ova usluga košta niške poreske obveznike 125.000 dinara po satu ovog programa.

Iskustvo u direktnim prenosima i tehnička oprema, odnosno najmanje 3 kamere i režijska digitalna tehnika, bili su i ovoga puta uslovi za dobijanje posla, uz cenu, kao glavni kriterijum.

Procenjena vrednost javne nabavke je 5.000.000 dinara bez uračunatog PDV-a. Kriterijum za dodelu ugovora: Najniža ponuđena cena. Ukupna cena pružanja usluge za okvirnu količinu od 48 sati snimanja, bez obračunatog PDV, iznosi 4.999.680,00, odnosno sa uračunatim PDV-om 5.999.616,00 dinara – piše u dodeli ugovora.

Podsetimo, Niška televizija se posle dva propala tendera u oktobru 2017. godine javila da prenosi sednice za oko 1.000 evra po satu. Sednicu Skupštine Niša odbornici su prekidali i ranijih godina uz obrazloženje da bez kamera neće biti poštovani principi demokratije. Početkom januara 2018, ponovo je bio raspisan tender za TV prenos na kojem je po istim uslovima i za istu cenu, ponovo angažovana Niška televizija, ali samo za prenos jedne sednice.

Međutim, plaćeni termin je istekao na tom februarskom zasedanju gradske Skupštine, pa je TV prenos prekinut, ali ovog puta su odbornici odlučili da se nastavi sa zasedanjem. Februara je opet raspisana javna nabavka za 35 sati prenosa. Niška televizija nastavila je da prenosi sednice parlamenta.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend