29. avg 2019.

Vlasnik Ruskog cara kupuje Novosti

Boban Rajić, smederevski preduzetnik koji je u postupku kupovine Kompanije Novosti preko svoje firme Media 026, vlasnik je poznatog beogradskog restorana Ruski car

Medijsku kuću Novosti kupuje preduzetnik iz Smedereva Boban Rajić koji u poslovnom sistemu Coka Smederevo ima i beogradsku firmu Pensulo, u čijem je vlasništvu poznata beogradska kafana Ruski car.

„Još uvek nismo potpisali ugovor u vezi sa Novostima, pa ne bih da pričam o tome“, rekao je Boban Rajić u razgovoru za BIRN i dodao da je sve urađeno u skladu sa zakonom.

Ekskluzivni objekat u beogradskoj Knez Mihailovoj ulici u kome se nalazio čuveni restoran Ruski car bio je dugo godina u vlasništvu Dragana Ace Bulića za koga su se vezivala brojna krivična dela. Od prošle godine vlasnik objekta je Boban Rajić, koji je to potvrdio za BIRN.

Firma Media 026, koja će preuzeti medijsku kuću sa višedecenijskom istorijom, osnovana je u selu Vučak kod Smedereva pre godinu dana, u avgustu 2018. godine, a delatnost su joj konsultantske usluge.

Registracionu prijavu podneo je advokat Igor Isailović koji je poznat i kao advokat ministra finansija Siniše Malog. On je bio i poslovni partner premijerke Ane Brnabić, a sarađuje i sa poznatim biznismenom sa Kosova Zvonkom Veselinovićem, o čemu je BIRN ranije pisao.

Osim toga, Isailović je bio član nadzornog odbora u preduzeću Dunav iz Smedereva, u kom je Boban Rajić bio direktor.

Isailović je odbio da da komentar za BIRN.

Boban Rajić je u razgovoru za BIRN potvrdio da je Isailović jedan od advokata sa kojima sarađuje.

Članovi prethodne, ali i sadašnje uprave Štamparije Novosti nisu želeli da komentarišu postupak prodaje medijske kuće.

Na pitanje kako je došlo do toga da se pojavi kao kupac Novosti, Rajić je rekao da mogućnost prodaje postoji u unapred pripremljenom planu reorganizacije i da je njegova firma dala ponudu. Javnog poziva nije bilo.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend