06. sep 2022.

Zekić o dokumentarcu koji je Željko Mitrović najavio: Od izuzetnog javnog interesa je razotkriti društvene anomalije poput Bake Praseta

Sukob između vlasnika Pinka Željka Mitrovića i jutjubera Bogdana Ilića, poznatijeg kao Baka Prase, ne jenjava već danima, a kulminacija će, bar za sada, biti u četvrtak uveče kada će, po Mitrovićevoj najavi, na Pinku biti emitovan „dokumentarac“ o Baki Prasetu koji će „otkriti mnoge kriminalne aktivnosti“ popularnog jutjubera.

Foto: rem.rs

Iako je sukob započeo na društvenim mrežama, sada se preliva i na televiziju koja je pre samo mesec dana (ponovo) dobila dozvolu za nacionalnu pokrivenost. Predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić ne smatra da Mitrović zloupotrebljava nacionalnu frekvenciju u cilju ličnog obračuna, što je radio i ranijih godina, niti će REM u ovom slučaju reagovati.

– Smatram da je od izuzetnog javnog interesa razotkriti društvene anomalije, među kojima je i ta koja se predstavlja kao Baka Prase i ne vidim ništa sporno u emitovanju takvog kontenta, niti zloupotrebu javnog prostora na navedenoj televiziji sa nacionalnom pokrivenošću. Uostalom, kao što je rekao novopostavljeni predsednik skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje, gdin Siniša Kovačević, razmišljaću o tome kad se vratim sa odmora – poručila je Zekić za Danas.

Sukob jutjubera i vlasnika Pinka počeo je kada je Baka Prase optužio Mitrovića da mu duguje pare. Potom su usledile međusobne optužbe ko je kriv za čije ubistvo, a Mitrović je čak objavio i preteću pesmu sa tekstom „Izvadite koplje, napad na Prasca, udri ga, udri ga, ajde sine, udri ga“.

Baka Prase je juče obavestio pratioce na svom Instagram profilu da je napustio državu zbog toga što strahuje za svoj život nakon konflikta sa vlasnikom Pinka.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend