10. jan 2020.

Ekipe “vodovoda i kanalizacije” hitnom intervencijom uklonile Informer i Srpski telegraf sa trafika

Služba “Vodovod i kanalizacija” danas je nakon hitne intervencije uklonila sve primerke Informera i Srpskog telegrafa sa trafika širom zemlje.

Kako Njuz saznaje, nadležne službe rade na saniranju štete koja je nastala jer su ova izdanja prodrla u zgrade i restorane, i pokušavaju da utvrde ko je odgovoran za izlivanje ovih tabloida na ulice.

– Bilo je jezivo. Na svim trafikama su bili primerci tih listova, a tuda prolaze i deca i odrasli, a oko trafika su kuće i stambene zgrade. Informer i Srpski telegraf su i inače užasni, ali smo uspevali nekako da ih zaobiđemo, okretali smo glavu kada naletimo na njih, međutim ovo danas je bilo strašno, uplašila sam se da će tabloidi dovesti do širenja zaraze – izjavila je za Njuz Zorana Petrović iz Beograda.

– Godinama smo zvali “Vodovod i kanalizaciju”, upozoravali ih na opasnost od izlivanja tabloida koji su prepunili trafike, molili smo ih da dođu i intervenišu, jer je bilo pitanje dana kada će se stvari poput Informera i Srpskog telegrafa izliti ne samo po gradovima, već i po celoj zemlji, ali niko od nadležnih nije reagovao sve dok danas situacija nije eskalirala i umalo izazvala ekološki incident. Nadam se da će se nadležne službe nakon ovoga malo pozabaviti ovim problemom jer je zdravlje građana ozbiljno ugroženo – istakao je još jedan Beograđanin Petar Pecelj.

Iako je služba reagovala i uklonila ova izdanja u najkraćem roku, građani se žale da se gradom i dalje širi nesnosan miris koji je posledica prepunjenosti trafika dnevnim tabloidima.

– Danas je situacija koliko-toliko rešena, ali pitanje je šta ćemo zateći sutra kada prođemo pored neke trafike iz koje lako može da prelijje neki tabloid – rekao je za Njuz jedan od zabrinutih građana.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend