06. apr 2019.

Ispod Mire trijumviri vire

Nije prošlo ni pet minuta od početka Pinkove novoproseravaonice nazvane Hit tvit (ili tako nešto) a tone SMS i tvit e-govana počele su da se sručuju na glavu Mirjane Karanović koja se drznula da počini zločin pojavljivanja na TV Pinku, koji, fakat, sve više liči na zamak porodice Adams, ali koji je – svidelo se to nekom ili ne – realistična slika i prilika ove i ovakve Srbije.

Foto: Medija centar Beograd

Koliko sutra Karanovićkin „gaf“ postao je tema dana i predmet opštenarodne debate. Bilo je više nego predvidivo da će glavna optužba biti da se Karanovićka „prodala“ – „mora da su joj dali pare za film“ – mada je bilo i dobronamernika koji su u mekoći src� tvrdili da je glumica zločin počinila iz nehata, možda iz afekta ili „na mah“, a ne s predumišljajem.

Nisam se nešto preterano udubljivao u slučaj, pa nisam obavešten da li se neko od moralnih paničara opsetio da tu, nedavno, Karanovićki nije bilo dozvoljeno da govori na građanskim protestima čija će sledeća alotropska modifikacija – protestno subotnje arlaukanje pred Pinkom – biti tema naše današnje kolumne.

Pre, međutim, nego što zađemo u sitnija crevca, zapitajmo se da li je crnu vest da se MK pojavila na Pinku moralnim paničarima saopštio Vulin, da li se Mirinim gostovanjem pohvalio Željko, ili ih je obavestila OZNA ili su lično gledali televiziju koju nikada, nipošto – i ni po cenu života – ne gledaju.

Ratko Božović je u jučerašnjem Danasu SNiS- podastro spisak jakih razloga zbog kojih masovni (i beslovesni) odlazak pred Pink treba promptno otkazati. Naravno, džaba je krečio, wellcome to club, Ratko. Sad nemam kud. I ja ću džaba krečiti. Nezadovoljstvo nekim privatnim TV programom, ma kakav bio, izražava se na dva načina – pritiskom na gumb off na daljincu ili samozadovoljavanjem. Tačka.

Trijumvirat Fantastikus u sastavu Đido, Guzati Trol i Boškić misli da će dovođenjem hiljada i hiljada nezadovoljnika – tačan broj će „u glavu“ saopštiti dr Stefanović – da umesto njih vade trnje iz Pinkove mindže nešto uraditi za svoju maglovitu stvar, ali sve što će postići biće da će ih Željko sve džumle direktno uključiti u rijaliti, koji – kako maločas videsmo – ionako saborno gledaju. Neko u toj gunguli lako može dobiti batinom po glavi – ili pičci – sigurno je samo to da među njima neće biti sledeće personae dramatis – Đido, Trol, Boškić i Željko.

Izraz je pozamašne tupoumnosti, za koju već poodavno sumnjičim trijumvire, danima gromoglasno najavljivati dolazak pred Pink i nadati se da će pinkadžije biti smušeni kao rts-ovci, da će se Željko popeti na sto i pokenjati se na sebe, kao što je to uradio Bujke i da će iz svega toga ispasti NEŠTO. Šta? Malčice će uzdrmati vlast – čuju se glasići – pa će je posle dotući na megamitingu i kontramitinzima koji uskoro slede, a koji će biti tema naše sutrašnje kolumne.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend