21. sep 2018.

Jevtović o rijalitiju: Zašto RRA ne radi svoj posao (Video)

Glumac Ivan Jevtović je u Novom danu, govoreći o regulisanju rijaliti programa na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, rekao da želi da pita premijerku Anu Brnabić, kao i sve prethodne premijere, zašto Republička radiodifuzna agencija (RRA) ne radi svoj posao.

„Šta je sa tom agencijom, zašto se to ne zaustavi? Zašto mi stalno imamo anksioznost da više bilo šta pitamo i da se tvrdi da ovde postoje zakonska ograničenja, a zapravo za neke ne postoje. Svaka čast ministru što je to pokrenuo, ne sme da posustane u tome“, rekao je on.

Jevtović smatra da se to pitanje mora rešiti „pod hitno“.

„Neke države su to rešile, ugledajmo se na te pametne države“, poručio je on.

Dodaje da decenijama imamo problem u smislu da rijaliti drastično utiče na mlade ljude.

„Siguran sam da se pomoću plemenitih i divnih sadržaja ulivaju plemenite i divne ideje kod čoveka. Isto tako je i sa negativnim sadržajima“, rekao je on.

Prema njegovom mišljenju, sistem ne funkcioniše jer bi država trebalo da bude servis građana. Dodaje da sve onda ostaje na individualnom angažovanju.

„Čitava ekonomska, politička moć jednog ministra, čak i same premijerke, u odnosu na jedan dan emitovanja takvog poganog programa se ne da porediti“, smatra on.

Jevtović navodi da „imamo jednu šizofrenu situaciju gde je verovatno najmoćniji čovek na planeti, predsednik Amerike, isto tip iz rijalitija“.

„Svet se okrenuo naopačke. Ne znam šta je sa univerzitetskim profesorima, filozofima i ostalima koji su izgubili moć. Možda će i nas ovde na sledećim izborima iznenaditi neko“, kaže on.

Odgovarajući na pitanje o ljudima iz javnog života, uglednim pojedincima i njihovoj odgovornosti da iznesu svoje mišljenje i da se odrede prema društveno-političkim temama, Jevtović je rekao da bi to izjednačio sa time da „kad vidite zločin, a ne reagujete, postajete saučesnik“.

„Oliver Frljić je izneo tezu, sa kojom se slažem, da su svi ljudi iza ekrana, 99 odsto njih dobri, divni i pametni ljudi. Samo je pitanje kad će oni da se probude“, zaključio je on.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend