21. sep 2018.

Ministarstvo kulture: Raspisan Konkurs u oblasti javnog informisanja

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je dodatni Konkurs za sufinansiranje projekata organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja u 2018. godini.

Foto: Perica Gunjić / Cenzolovka

Konkurs, koji traje do 10. oktobra, raspisan je nakon objavljivanja Rešenja o raspodeli sredstava, a na osnovu zahteva stranaka o obustavljanju postupka izvršenja.

Pravo učešća na Konkursu imaju izdavači medija čiji je medij upisan u Registar medija koji se vodi u Agenciji za privredne registre, sa podacima upisanim u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Pored njih, pravo učešća imaju i pravna lica, odnosno preduzetnici koji se bave proizvodnjom medijskih sadržaja, sa projektima organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i sa projektima unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja.

Ministarstvo kulture i informisanja poziva novinarska i medijska udruženja koja su registrovana najmanje tri godine pre datuma raspisivanja konkursa, da predlože članove konkursne komisije, kao i medijske stručnjake zainteresovane za učešće u radu komisije da pisanim putem  predlože svoje članstvo u komisiji.

Detalji konkursa nalaze se na http://www.kultura.gov.rs/cyr/konkursi/konkurs-za-sufinansiranje-projekata-organizovanja-i-ucesca-na-strucnim-naucnim-i-prigodnim-skupovima-kao-i-unapredjivanja-profesionalnih-i-etickih-standarda-u-oblasti-javnog-informisanja-u-2018–

Rezultati će biti objavljeni najkasnije u roku od 90 dana od dana zaključenja Konkursa na sajtu Ministarstva.

 

Foto: Perica Gunjić/Cenzolovka

IzvorMinistarstvo kulture i informisanja

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend