19. okt 2018.

Sarapa, Bakarec i obdareni Afroamerikanci

Sigurno niste gledali Jutarnji program Pinka i nemojte ga ni gledati bez prethodne konsultacije sa vašim lekarom ili farmaceutom.

Dragoljub Draža Petrović / Foto: Perica Gunjić

Najbolje je ako imate nekog da vam prepriča najzanimljivije delove tog lakog naprednjačkog petinga za novi dan, jer statistike govore da ko ujutru gleda Sarapu, živeće bar 10 godina kraće.

Elem, našli se juče u Jutarnjem programu Pinka Bakarec Nebojša – bivši DSS mačevalac koji je početkom ove godine saznao da je Vučić došao na vlast, pa otad ne krije oduševljenje – i Sarapa Predrag, bivši novinar koga su bacili s vrha Beograđanke kroz prozor pa je prešao u gutače mačeva, te počeli živo da razgovaraju o svojoj omiljenoj temi: obdarenim Afroamerikancima.

Pričaju, dakle, njih dvojica u rano jutro o obdarenim Afroamerikancima, ne zna se ko se bolje razume u tematiku, mada Sarapa primetno prednjači u poznavanju gradiva. I taman kad su stigli negde na pola rasprave, valjda kad je trebalo da glasaju ko je najobdareniji Afroamerikanac među svim Afroamerikancima, Bakarec Nebojša značajno pogleda u zabeleške koje su stajale na stolu pored Nebojše Krstića, koji je, da se ne izostavi, takođe prisustvovao toj studijskoj raspravi o obdarenim Afroamerikanaca, ali nije mogao da dođe do reči od Sarape, pa je zamišljeno gledao u džunglu, koja je sastavni deo scenografije Jutarnjeg programa Pinka, verovatno očekujući da iz džungle istrči neki obdareni Afroamerikanac. Kao kruna prethodne rasprave, jer na Pinku svaka rasprava mora da ima otelotvorenje.

Zbog te scenografske prašume u Pinkovom jutarnjem, Sarapa Predrag je i dobio posao na Pinku pošto su scenografi odmah primetili da im u tom ambijentu fali nešto čovekoliko da sedi za stolom ispred scenografije džungle.

Elem, dok je Krstić gledao u džunglu, očekujući pojavu obdarenog Afroamerikanca, Bakarec je iz onih beležaka pročitao sledeću rečenicu: „Željka Veselinovića je podržala Televizija N1 kroz kolumnu urednika Danasa koji se podsmevao i premijerki i predsedniku Srbije tim povodom i podržao je Željka Veselinovića. Rekao je: on je jedan politički korektan čovek!“

Bakarec i Sarapa su u daljem razgovoru o obdarenim Afroamerikancima doneli jednoglasan zaključak: glavni urednik Danasa je podržao silovanje premijerke koje je u svom poznatom tvitu kao opciju predložio Željko Veselinović.

Tu se postavlja ključno pitanje: kako dva sredovečna naprednjaka-dobrovoljca koji u rano jutro na televiziji sa nacionalnom frekvencijom vode filozofsku debatu o obdarenim Afroamerikancima, dok Krstić sedi zagledan u džunglu, naučiti da razlikuju ironiju od aronije?

I uopšte: zašto se neki ljudi u zrelim godinama toliko zacopaju u jednog neobdarenog Srbina da počinju dan tako što pričaju gluposti o obdarenim Afroamerikancima, a pritom lažu?

Istina, svako ko priča o obdarenim Afroamerikancima uglavnom preteruje u opisu, a možete misliti kako to izgleda kad se tog nezahvalnog posla dohvate jedan neobavešteni mačevalac & jedan obdareni statista za scene iz džungle.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend