15. jun 2018.

Čudne osobe iz Pinkovog špajza

Gledati jutarnje programe Pinka postala je prava poslastica za autore „Antologije savremene srpske gluposti“ jer u tom programu preovlađuju savremeni srpski mislioci zreli za antologiju.

Pre neki dan voditelj Sarapa Predrag, lice odranije poznato našim organima, ovako je najavio svoj mini tok šou o blokadi saobraćajnica: „Dobili smo razne vrste vesti, građani se javljaju, a iz Pančeva stiže informacija da tamo protest organizuju narko dileri, kriminalci i razne vrste čudnih osoba“.

U trenutku kada je to rekao oko njega su zaista bile razne vrste čudnih osoba – od Dragana J. Vučićevića, endemske vrste čudnih osoba, Dejana Vuka Stankovića, čudne osobe koja je kao dete htela da postane Sergej Milinković Savić, ali je kasno spoznala da umesto dva imena treba da ima dva prezimena – do najčudnije od svih osoba, Nebojše Krstića, koji je po profesiji gastroenterolog Vučićeve vlasti.

Taj impozantan skup, kao što je i logično, uveličao je i Sarapa Predrag, novinarska veličina koja po svemu sudeći informacije o blokadama saobraćaja sakuplja od građana koji se javljaju Pinku i onda te informacije bratski deli sa milionskim auditorijumom u programu uživo.

– Halo, Pink! Imam ekskluzivnu vest: u Pančevu protest organizuju narko dileri, kriminalci i razne vrste čudnih osoba – mora da se tog jutra javio usplahireni Pančevac, verovatno retkog prezimena Čvorović, koji zna da sve važne informacije odmah treba javiti Sarapi.

Sarapa u špajzu Pinka drži razne vrste čudnih osoba koje odmah po dobijanju informacije od vernog gledaoca Čvorovića, svojeručno otključava, pušta u studio, pa oni komentarišu razne vrste čudnih informacija koje verni gledalac Čvorović dojavi.

Slično je i u Informeru: njima ne treba niko ko će da im dojavi informacije, jer njihov glavni urednik celokupnom pojavom deluje kao onaj verni gledalac Čvorović koji se svakog jutra javlja Sarapi. samo je njegova uloga višestruka: on je verni gledalac Čvorović koji svakog jutra izlazi iz Pinkovog špajza i sa šarmom kiselog krastavca, najčešćeg stanovnika svih špajzova, deluje po komandi.

Informer je tako javio da je jedna žena izgubila bebu zbog blokada saobraćajnica, pozivajući se na izvor iz opštine Topola koji je tražio da ostane anoniman.

Za tri dana niko nije uspeo da nađe tu ženu, čak ni Pink, kao što niko već pet dana nije uspeo da nađe narko dilere, kriminalce i razne vrste čudnih osoba koje su blokirale Pančevo, kako je gledaocima javio izvor Sarapa, koji je takođe tražio da ostane anoniman, ali mu niko nije rekao da je upravo na televiziji, gde ne možeš da ostaneš anoniman, čak i da tražiš.

Pokojni Gebels je imao običaj da kaže: Ako sto puta gledate jutarnji ili informativni program Pinka ili sto puta pročitate Informer, počećete da verujete u razne vrste čudnih osoba koje imaju razne vrste čudnih informacija.

A kad počnete da verujete u razne vrste čudnih osoba koje imaju razne vrste čudnih informacija, rekao je Gebels, može vam se lako desiti da ispadnete budala.

Ni to nije ništa strašno – jedino što u tom slučaju može da vam se desi jeste da vas zaključaju u Pinkov špajz, odakle će vas povremeno puštati u program uživo.

A to, brate, gleda cela Srbija!

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend