17. mar 2018.

Srbija od jutros: Predsednik & striptiz

Srbija je došla u fazu duhovnog razvitka kada je sasvim svejedno da li isti voditelj, na istom mestu, u istom programu, jednog dana pravi intervju sa predsednikom, a drugog dana sa striptizetom, jer je dobitna kombinacija srpske demokratije: "Ne menjajte kanal! I ne menjajte vlast!"

A ako vam se već nešto skida, skidajte legalno izabranu striptizetu, nikako ne skidajte legalno izabranog predsednika. Stvar je, ruku na srce, suštinski ista sa novinarskog aspekta: vi postavljate pitanja a predsednik i striptizeta odgovaraju. Da l’ je tema najnoviji model vibratora ili rast BDP-a, koga još to zanima, važno je da je narod zadovoljan.

-Nezadovoljni ste bruto društvenim proizvodom!? Imamo rešenje: kupite vibrator! – glasi deviza svih jutarnjih programa u kojima gostuje predsednik Srbije. Tako da se trenutno ne zna šta je veća atrakcija: fotografija popa koji negde kod Smedereva leži na traktorskoj prikolici pored kovčega sa pokojnikom na putu do seoskog groblja ili snimak jutarnjeg programa Pinka u kome Predrag Sarapa leži u sedećem položaju pored predsednika Srbije koji priča o najboljim porodičnim receptima za punjene lignje. Ili, na primer, kad isti Sarapa, dan posle predsednika, na istom mestu u isto vreme pita koleginicu u programu uživo zašto nema veći dekolte, što sigurno nikada ne bi pitao predsednika, zato što nije zgodno. Što ne znači da predsednik nije zgodan, nego se predsednici naprosto ne pitaju za dekolte, osim ako pomešate scenarija jutarnjeg programa Pinka, pa onaj za ponedeljak ponesete u utorak, a onaj za utorak ponesete u ponedeljak.

-Predsedniče, zašto ste zakopčani do grla? – pitao bi Sarapa sasvim sigurno da mu neko podvali sa scenariom od utorka. – Gospodine Sarapa – rekao bi predsednik – razlog mog jutrošnjeg dolaska kod vas je topla ljudska priča o punjenim lignjama! – Zar nije bolje da to bude ljudska priča o toplim punjenim lignjama! Hladne lignje ne valjaju ništa, verujte, dok je kod ljudskih priča svejedno da l’ su ladne ili tople! – rekao bi bistroumni Sarapa, ovaj put spontano i rutinski.

Isto onako kao što je mesec dana ranije propitivao striptizetu Branku Blek Rouz, koja je u jutarnji program Pinka donela najnoviji model vibratora, o svim performansama ovog dragocenog izuma za biračko telo. Striptizeta je, naime, ponela široku paletu seksualnih pomagala, od biča do vibratora, i detaljno razjasnila kako se svaki od njih upotrebljava uz rutinska potpitanja Sarape, koji u pauzama intervjua sa striptizetama vodi intervjue sa predsednikom, koji, srećom, na gostovanja dolazi bez biča.

Pop koji leži pored pokojnika i Sarapa koji sedi pored predsednika najbolje oslikavaju stanje duha u Srbiji – zašto bi predsednik uopšte sedeo u jutarnjem programu gde se mesec dana ranije neka striptizeta reklamirala vibrator, baš na mestu gde je on sedeo, a dan posle predsednikov omiljeni voditelj u istom ambijentu maltretirao devojku pred milionskim auditorijumom zbog neadekvatnog dekoltea. Tu je, naime, ključni problem što predsedniku ništa nije čudno, a nije mu ni neprijatno, jer Srbi najviše vole kad se pomešaju gibanica i šampanjac, dualno obrazovanje i dupli vibrator. Potpuno odlepe na tu fantastičnu kombinaciju.

Sem na Pinku, predsednik je veoma hepi i kad je na Hepiju, u jutarnjem programu koji izgleda kao da u njemu gostuje svako na koga tog momenta naiđu ispred ulaza u zgradu televizije, pa nije ni čudo što se Boško Obradović jednog dana tamo pojavio na vreme, ali nije uspeo da uđe u žestokoj konkurenciji. Predsednik bi – može se zaključiti – možda i prihvatio da u jutarnjem programu ukrsti argumente sa Ćićolinom ili Brankom Blek Rouz, ali šta će mu opozicija koja ne ume da izvede ni striptiz kako valja, makar skidali i predsednika. U istom jutarnjem programu Hepija, na istoj stolici gde se koji mesec ranije uživo skinula Ćićolina, predsedniku tog jutra nije bilo čudno što isti voditelj sa njim vodi intervju o normalnoj i pristojnoj Srbiji kojoj obojica teže vekovima.

– Nisam bio pijan, imam astmu! – izjavio je onaj pop iz Smedereva koji je prilegao pored pokojnika u svoju odbranu, dok Sarapa ovih dana nije ništa slično izjavljivao u svoju odbranu posle skandala sa dekolteom, ali je sasvim sigurno da od svih nabrojanih stvari, bogu hvala, nema astmu. I prava je šteta što u jutarnji program Pinka ne bane neko sa najnovijim modelom alkometra, pa da razgovor poteče.

Kada su ga jednom pitali: „Da li vam je neprijatno što vas u pravljenju normalne i pristojne Srbije podržavaju dva najnenormalnija i najnepristojnija medija – Pink i Informer?“, predsednik je odgovorio: „Moram da priznam da bi mi bilo mnogo teže i veoma bih se neprijatno osećao kad bi me u pravljenju pristojne Srbije podržavali Danas i N1“.

Šta uopšte misliti o konceptu normalne i pristojne Srbije u kome Sarapa uvek pobedi Olju Bećković? – Što uopšte morate da mislite? Ja sam tu da mislim – uzvratio bi predsednik – a svi ostali su tu da ne misle. Ukoliko daleko dogurate u toj disciplini, daću vam intervju!

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend