11. maj 2018.

Kako je Sarapa ušao u materiju

Do pre neku godinu verovalo se da ne postoji promil šanse da Predrag Sarapa, saradnik DEA-e, izjavi da je glasao za predsednika Vučića, ali se to ipak dogodilo u nedelju, tačno u podne, gde bi drugo nego na uglednom Pinku…

Foto: Cenzolovka

… nacionalnoj frekvenciji na kojoj Sarapa uspešno završava bogatu karijeru u emisijama tipa „Od jutra do sutra“, „Od kiča do Vučića“, Sarapa i Dea“ i „Sarapa bez ideja“.

Promili su kod Sarape uvek bili diskutabilan pojam, još od vremena kada se njegova emisija „Sarapin problem“ na Studiju B u čaršiji zvala „Sarapin promil“, valjda jer nije postojao promil šanse da Sarapa jednog dana prizna da je glasao za nekoga, posebno za Vučića.

– Gospodine Vučiću, mnogi su glasali za vas… Možda je do pre neku godinu bilo nezamislivo da i ja glasam za vas… Do pre neku godinu! – rekao je Sarapa tog nedeljnog podneva na Pinku u emisiji koja nije imala neki poseban naslov, pa bi se mogla nazvati i onako, radno – „Sarapin promil, lajv“.

Ima premijer Vučić taj običaj da nedeljom oko podne, sredom oko sedam ujutru ili ponedeljkom oko devet uveče bane na Pink, vikne: „Dovedite mi Sarapu!“, i onda trijumfalno postavlja pitanja Sarapi u trajanju od jedan sat do tri i po sata, u zavisnosti koliko je Sarapa uporan u odgovaranju. A upornost je, što kaže naš narod, majka svih Sarapa, posebno kad bi trebalo pokazati lojalnost, majku svih promila.

Svojevremeno, kada je Sarapa gostovao u „24 minuta“ kao mamurna žrtva cenzure posle skidanja njegove emisije sa Studija B, Kesić mu je pokazao naslovnu stranu Informera sa čuvenim naslovom „Vučić ima muda“, i pitao ga: „Da li si ti nekada uspeo da uđeš nekome ovako duboko u… materiju“.

A Sarapa je odgovorio: „Nikada do sada, iako ne razumem naslov!“

Kesić: Ali ima vremena!

Sarapa: Ima vremena. Ali da sam na vreme to uradio, ne bi bilo problema!

Kesić: A što nisi?

Sarapa: Sad je kasno. Već sam mator!

Pokazalo se, pak, da godine nisu osnovni uslov da bi se nekome uvukao u… materiju! A što je najbolje, videlo se na onom nedeljnom podnevu u Pinku da Sarapa vlada materijom više nego svi ostali uvlakači u materiju zajedno. Kao da je bivša velika zvezda srpske cenzure ufasovala stokholmski sindrom, koji, ukoliko je prethodno pio štok, može da se zove i štokholmski sindrom, te je morao da u emisiji uživo svečano izjavi: „Predsedniče, glasao sam za tebe, jer imaš mmm… Materiju u malom prstu“.

Na kraju onog gostovanja kod Kesića, upitan je i zašto je negde izjavio: „Preživeli smo i veće budale“.

Ispravio se pred Kesićem: „Ipak nismo! Dolaze sve veće budale“.

Od prošle nedelje u podne jasno je da je Sarapa bio u pravu! Braćo i sestre, dakle, svakim danom u svakom pogledu dolaze nam sve veće budale!

Kod kojih je, kako je to lepo svojevremeno objasnio Predrag Sarapa, najgora jedna stvar: „Budala i ne zna da je budala!“

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend