06. maj 2023.

Savo Manojlović: Četiri godine tišine o inicijativi o ukidanju rijaliti programa dokaz da je sistem zakazao

Direktor kampanje „Kreni-promeni“ Savo Manojlović izjavio je danas da je četiri godine tišine nadležnih o narodnoj inicijativi koja je podneta u junu 2019. godine i kojom je traženo ograničavanje rijaliti programa dokaz da je sistem zakazao, saopštio je „Kreni-promeni“.

Savo Manojlović (foto: NovaS YT skrinšot)

Manojlović je podsetio da je „Kreni-promeni“ poslao nadležnim institucijama 112 dopisa za ograničavanje rijaliti programa.

„Niko ovde ne tvrdi da je jedini uzročnik onoga što nam se danas dešava kao društvu rijaliti program, ali kriminal, nasilje i prostitucija, koji su prezentovani kao pozitivne vrednosti – sigurno nemaju blagotvorno dejstvo za nas kao društvo“, naveo je Manojlović.

On je istakao da je u pitanju problem koji „moramo rešiti svi zajedno, kroz ustavne mehanizme i institucije, a ne urušavajući sistem ove države“.

Manojlović je naglasio da „nećemo da decu Srbije obrazuju Kristijan Golubović i Zmaj od Šipova, hoćemo da se obrazuju po modelu Jovana Jovanovića Zmaja i bajki Hansa Kristijana Andersena“.

Peticiju „Kreni-promeni“ za oduzimanje dozvole televizijama Pink i Hepi zbog emitovanja rijaliti programa potpisalo je više od 350.000 ljudi, od čega je u protekla 24 sata tu peticiju potpisalo više od 150.000 građana.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend