25. sep 2018.

Vulin: Vukosavljević nije smeo da komentariše rijaliti komercijalne televizije

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da se u Srbiji neće zabranjivati nijedan program, pa ni rijaliti, ocenjujući da ministar kulture Srbije Vladimir Vukosavljević nije smeo sebi da dopusti komentarisanje rijaliti programa komercijalne televizije TV Pink.

Vulin je u izjavi za tu televiziju istakao da je Srbija slobodna zemlja i da se u njoj neće zabranjivati rijaliti programi i neće uređivati ono što rade privatni mediji.

„Jedan član vlade ne bi smeo sebi da dopusti da sa (jednim od lidera opozicije Draganom) Đilasom – koji je uveo rijaliti, napada televiziju Pink ili bilo koju drugu. Morao je prvo (Vukosavljević) da se ogradi od tih koji ga podržavaju, ako je to njegovo mišljenje“, rekao je Vulin.

On je dodao da vlasnik TV Pink Željko Mitrović nije ništa privatizovao u ovoj zemlji, već je pravio sve sam, te ako njegov rijaliti program uspe – odlično, a ako ne uspe, „koga je briga“.

„On je svoje pare dao, sam je rizikovao, izlazi na tržište i bori se da preživi. Đilas je uzeo Pionirski grad, nije on kupio zemlju pa napravio nešto. Uzeo je Pionirski grad, državno zemljište, oteo od dece Beograda i napravio prostor gde je snimao Velikog brata, a Željko Mitrović to ne radi“, naveo je Vulin.

Ministar odbrane smatra da Vukosavljević ne sme da izjednačava Mitrovića sa Đilasom, niti sme da u ime Vlade preti i zabranjuje bilo kome bilo šta.

Poručujući da je Srbija slobodna zemlja, Vulin je napomenuo da svako svojim daljinskim upravljačem odlučuje šta će da gleda.

„Ja za Pink ne plaćam pretplatu, nemojte da gledate. Ako nije uspela da nađe put do gledalaca, odlično, ako ne – to je samo njen rizik“, zaključio je Vulin.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend